Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Σκόπελος: βρήκαν στο βυθό νάρκη του Β’ παγκοσμίου πολέμου - πως την εξουδετέρωσαν

10 Μαρτίου, 2020

Σκόπελος: βρήκαν στο βυθό νάρκη του Β’ παγκοσμίου πολέμου - πως την εξουδετέρωσαν

Στρατιωτική επιχείρηση για την εξουδετέρωση ενεργής νάρκης βάρους 300 κιλών του Β’ Παγκοσμίου πολέμου που εντοπίστηκε σε άριστη κατάσταση στο Λουτράκι της Γλώσσας Σκοπέλου.

Η νάρκη είχε εντοπιστεί  από κάτοικο της περιοχής, ο οποίος παρατηρούσε τον βυθό με μάσκα.

Αμέσως ειδοποίησε τη Λιμενική Αρχή και ο λιμενάρχης Σκοπέλου Γιώργος Γκάρας έδωσε εντολή να ξεκινήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να μεριμνήσει ο στρατός για την εξουδετέρωση της. Ταυτόχρονα η λιμενική Αρχή ειδοποίησε εγγράφως την ΔΕΗ, ζητώντας την απομάκρυνση των υποβρύχιων καλωδίων από το συγκεκριμένο σημείο, καθώς μέσω αυτών ηλεκτροδοτείται ολόκληρο το νησί.

 

Σημειώνεται ότι η νάρκη ήταν σε απόσταση μόλις 60 μέτρων από την παραλία και σε βάθος περίπου 7 μέτρων.

Σήμερα  τις 10:00 το πρωί  στο σημείο της νάρκης βρίσκονται μόνο οι βατραχάνθρωποι του Π.Ν., οι οποίοι ξεκίνησαν την επιχείρηση αποκόλλησης της και στη συνέχεια  την ρυμούλκησαν σε ασφαλές σημείο, όπου και έκαναν την εκούσια έκρηξη.

Στην επιχείρηση εξουδετέρωσης της νάρκης εκτός του Πολεμικού Ναυτικού συμμετέχουν ειδικά κλιμάκια, του Δήμου Σκοπέλου, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΕΚΑΒ, της ΔΕΔΔΗΕ και του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου.

Πηγή: www.magnesia.tv

Tags
Θαλάσσια Νάρκη Σκόπελος [jetpack-related-posts]
Comodo SSL