Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Sotos Fishing - Σώτος, o Βολιώτης ψαράς σταρ του youtube με χιλιάδες followers στο κανάλι του SOTOSVASI!

Νοέμβριος 26, 2019

Sotos Fishing - Σώτος, o Βολιώτης ψαράς σταρ του youtube με χιλιάδες followers στο κανάλι του SOTOSVASI!

Ο Σώτος, Σωτήρης ή Sotosvasi όπως λέγεται και το κανάλι του, χαρακτηρίζεται σαν ο Τζάστιν Μπίμπερ της Ελλάδας στον χώρο του ψαρέματος στο επιτυχημένο ρεπορτάζ – αφιέρωμα της Ελένης Χάνου στην ιστοσελίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ που έγινε viral όπως τα βίντεο του Σώτου!

Οι διάλογοι με συμπρωταγωνίστρια τη μητέρα του έχουν γίνει viral στο YouTube και αφορούν σε μεγάλο ποσοστό το ψάρεμα, βίντεο με τεχνικές ψαρέματος, είδη αλιείας και άλλες χρήσιμες πληροφορίες. Μοιράζεται απλόχερα με το κοινό του τα μυστικά για καλή ψαριά προσφέροντας με το δικό του μοναδικό τρόπο ψυχαγωγία και γνώσεις ψαρέματος.

Ο Σώτος ξεκίνησε το κανάλι του στο youtube SOTOSVASI το 2009. Σήμερα, δέκα χρόνια μετά, έχει το δικό του κοινό το οποίο είναι τεράστιο

Κάθε βίντεο ψαρέματος που ανεβάζει στο youtube καταγράφει χιλιάδες προβολές (views) και συγκεντρώνει δεκάδες σχόλια από χρήστες, ψαράδες και μη, που αποτελούν το φανατικό κοινό του. Ο sotosvasi, όπως μπορεί να τον βρει κανείς στο κανάλι του στο youtube, κατά κόσμον Σωτήρης Βασιλούλης έχει γίνει διάσημος για τα βίντεο που ανεβάζει μυώντας κάθε ενδιαφερόμενο στα… μυστικά του ψαρέματος. Στο δικό του κανάλι βέβαια μυστικά δεν υπάρχουν, παρά μόνο γνώσεις, που ο ερασιτέχνης ψαράς μοιράζεται με όλους, ώστε να έχουν καλή ψαριά.

Οι διάλογοι με συμπρωταγωνίστρια τη μητέρα του Χαρίκλεια έχουν γίνει viral στο YouTube – Μοιράζεται με το κοινό του τα μυστικά για καλή ψαριά

Στα 61 του χρόνια ο Σωτήρης Βασιλούλης είναι διάσημος youtuber κάνοντας απλώς το χόμπι του κι αυτό που αγαπά, να ψαρεύει. Μυήθηκε από πολύ μικρή ηλικία στην τέχνη και τα μυστικά του ψαρέματος. Ηταν μόλις τεσσάρων ή πέντε ετών όταν με τα πόδια ξεκινούσε με τους φίλους του από το χωριό Μορφοβούνι Καρδίτσας όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε και πήγαινε στη λίμνη Πλαστήρα για να ψαρέψει.

Έκτοτε δεν έχει εγκαταλείψει ποτέ το αγαπημένο του χόμπι, το οποίο μάλιστα για μία πολύ μικρή περίοδο της ζωής του το έκανε και για βιοποριστικούς λόγους. Ο Σώτος εγκαταστάθηκε στον Βόλο σε εφηβική ηλικία, όταν ο πατέρας του ήρθε στην πόλη για να εργαστεί. Σπούδασε ηλεκτρολόγος εγκαταστάσεων και παρά την εργασία, την απόκτηση δικής του οικογένειας και τις υποχρεώσεις πάντα έβρισκε χρόνο για να πάει για ψάρεμα.

Η ενασχόλησή του με το youtube και το κανάλι του SOTOSVASI ήρθε όταν διαπίστωσε ότι πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να βγάλουν ψάρια. «Κάποιοι στενοχωριούνται όταν δεν μπορούν να βγάλουν ψάρι. Είναι όμως εύκολο. Λίγη τεχνική χρειάζεται και φυσικά να έχει ψάρια η θάλασσα», λέει ο Σωτήρης.

Ο ίδιος θέλησε να μοιραστεί τις γνώσεις του και όλες τις πληροφορίες που έχει παρακολουθώντας στενά τον χώρο και απευθύνθηκε σε φίλο του που ασχολείται με τις νέες τεχνολογίες για να του μάθει πώς να τραβά, να επεξεργάζεται και να ανεβάζει βίντεο.

Το κανάλι SOTOSVASI στο youtube εμφανίστηκε το 2009. Σήμερα, δέκα χρόνια μετά, έχει το δικό του κοινό το οποίο είναι τεράστιο. Κάθε βίντεο που ανεβάζει συγκεντρώνει χιλιάδες προβολές που φθάνουν και το μισό εκατομμύριο views. «Δεν το επεδίωξα. Ήθελα μόνο να μοιραστώ τις γνώσεις μου. Τα υπόλοιπα ήρθαν μόνα τους», λέει και αναφέρεται και στα ενθαρρυντικά σχόλια που λαμβάνει από τους χρήστες.

Τα βίντεο γυρίζει μόνος του και σπανιότερα τον βοηθά φίλος του όταν πηγαίνει μαζί του για ψάρεμα. «Τοποθετώ τις κάμερες σε συγκεκριμένα σημεία και προσπαθώ να βρίσκομαι σωστά στο πλάνο», αναφέρει.

Κάθε βίντεο είναι ξεχωριστό, το εντυπωσιακό είναι όμως ότι σε κάθε βίντεο βγάζει και ένα τουλάχιστον μεγάλο ψάρι. «Μόνο τρεις φορές που έχω πάει για ψάρεμα δεν έχω πιάσει», παραδέχεται.

Συμπρωταγωνίστρια η Χαρίκλεια

Τα βίντεο ξεκινούν μέσα στο αυτοκίνητο ακολουθώντας τη διαδρομή μέχρι το σημείο που θα ρίξει τη βάρκα του και θα ανοιχτεί στη θάλασσα για να ψαρέψει. Οι θεατές έχουν την ευκαιρία να δουν διαφορετικές τεχνικές ψαρέματος, τα δολώματα που χρησιμοποιεί για κάθε ψαριά, τον τρόπο που ψαρεύει και που πάντα του εξασφαλίζει ένα νόστιμο ψάρι στο τραπέζι του.

Δεν σταματούν όμως εκεί. Κατά την επιστροφή στο σπίτι, θα δείξει πώς τα καθαρίζει και πώς τα μαγειρεύει, προτείνοντας με τον τρόπο του συνταγές για την απόλαυση κάθε ψαριού. Σε αυτό το σημείο έχει και… συμπρωταγωνίστρια. Τη μητέρα του, την κυρία Χαρίκλεια, που όπως αναφέρει ο Σωτήρης Βασιλούλης έχει το δικό της φανατικό κοινό. «Υπάρχουν πολλοί που αγαπάνε τη μάνα μου και μου το λένε», αναφέρει για την ηλικιωμένη γυναίκα που πάσχει από άνοια και που είναι υπό την πλήρη φροντίδα και προσοχή του 61χρονου γιου της, ο οποίος περνά μαζί της όλο το 24ωρο.

Αυτή η αγάπη και η φροντίδα προς την ηλικιωμένη μητέρα του φαίνεται να αποτελεί το «αλατοπίπερο» των βίντεο που ανεβάζει.

Περιβαλλοντικά μηνύματα

Ο Σωτήρης Βασιλούλης είναι πιστός με το κοινό του. Μία φορά την εβδομάδα, κάθε Κυριακή, θα πάει για ψάρεμα και θα τραβήξει βίντεο το οποίο θα ανεβάσει στο κανάλι του. Στο βίντεο μπορεί κανείς να αντλήσει χρηστικές πληροφορίες για καλή ψαριά, όχι μόνο όμως… Κινήσεις του 61χρονου να ξεδολώνει και να επιστρέφει στη θάλασσα ψάρια χαρίζοντάς τους τη ζωή επειδή είναι μικρά και πρέπει να μεγαλώσουν ή να αρκείται σε ένα μεγάλο ψάρι για το γεύμα του, παραδίδουν μαθήματα σεβασμού στο περιβάλλον και στη ζωή κάθε είδους. «Οφείλουμε να δείχνουμε σεβασμό. Κάθε φορά να παίρνουμε μόνο αυτά που χρειαζόμαστε. Η υπεραλίευση έχει κάνει κακό», λέει ο ίδιος.

Πηγή: taxydromos.gr
Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Tags
Sotos Fishing YouTube Σωτήρης Βασιλούλης
Comodo SSL