Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Στη Σύρο η 14η Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών

1 Ιουνίου, 2022

Στη Σύρο η 14η Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών

Η 14η Πανελλήνια Συνάντηση έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στη Σύρο, το διάστημα από 10 έως 14 Ιουνίου 2022.

Μετά από πέντε χρόνια απουσίας και έπειτα από συμφωνία τριών ομίλων φουσκωτών σκαφών, έγινε πρόταση στην Ε.ΟΜΟ.Φ.Σ για να πραγματοποιηθεί η 14 η Πανελλήνια συγκέντρωση φουσκωτών σκαφών!

Η Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών αποτελεί θεσμό για τους ανθρώπους της θάλασσας, όπως αποδεικνύει η μακρόχρονη επανάληψή της. Για του λόγου το αληθές και φέτος έχει προγραμματιστεί η 14η Πανελλήνια Συνάντηση, το διάστημα από 10 έως 14 Ιουνίου, στο νησί της Σύρου, μετά από δύο χρόνια παύσης, λόγω της πανδημίας της Covid 19.

Την οργάνωση της συνήθως αναλαμβάνει ένας ή περισσότεροι όμιλοι από όλη την Ελλάδα σε συνεργασία πάντοτε με την Ε.ΟΜ.Ο.Φ.Σ.

Στην Ε.ΟΜΟ.Φ.Σ ( Ελληνική Ομοσπονδία Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών) συμμετέχουν 13 όμιλοι από όλη την Ελλάδα (3 όμιλοι των Αθηνών, όμιλοι από τα Χανιά, το Ηράκλειο, τη Μυτιλήνη, τη Χίο, τη Λέρο, την Αλεξανδρούπολη, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τη Χαλκίδα, και την Πάτρα).

Το περιοδικό Boat & Fishing χορηγός επικοινωνίας της 14ης Πανελλήνιας Συγκέντρωσης Φουσκωτών Σκαφών.

Η εφετινή Πανελλήνια τελεί υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Φουσκωτών Σκαφών και συνδιοργανώνεται από τρεις Ομίλους, τον Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών Σύρου, τον Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών Ελλάδος και τον Ευβοϊκό Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών.

Στις σκέψεις των διοργανωτών είναι η ολική και πανηγυρική επαναφορά του θεσμού και τα μηνύματα υποδοχής της εξαγγελίας της συνάντησης είναι πολύ αισιόδοξα.

Η συνάντηση θα έχει κυρίως οικολογικό χαρακτήρα, με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων των αρμοδίων, άλλα και των πολιτών στον τομέα της θαλάσσιας οικολογίας και της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος από κάθε μορφή μόλυνσης.

Εκτός από τον αθλητικό κομμάτι, εξίσου σημαντικός και άξιος αναφοράς είναι και ο κοινωνικός χαρακτήρας της Πανελλήνιας συνάντησης, καθώς έχει ήδη αποφασιστεί ότι μέρος των εσόδων και των χορηγιών θα διατεθεί για την ενίσχυση δομών παιδιών με ειδικές ανάγκες – ΚΔΑΠ ΜΕΑ Ερμούπολης, Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης.

Τα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας δε στάθηκε εφικτό να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση αλλά αξίζει να σημειωθεί πως κατά την τελευταία Πανελλήνια συνάντηση στη Σύρο είχαν παρευρεθεί περισσότερα από 200 φουσκωτά σκάφη. Οι ενδείξεις έπειτα από τις συμμετοχές που έχουμε έως σήμερα μας δείχνουν ότι αναμένεται ανάλογη συμμετοχή και φέτος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 14ΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΟΜΙΛΩΝ ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ

Παρασκευή 10/06/2022

 • – Ελεύθερο πρόγραμμα και είσοδος των σκαφών που θα έρθουν την Παρασκευή.
 • – Ενημέρωση & εγγραφή στην Γραμματεία μετά από την πρόσδεση, στον χώρο που θα έχει ορισθεί για τον κάθε Όμιλο.

Σάββατο 11/06/2022

 • – Ολοκληρώνεται η προσέλευση των σκαφών.
 • – Στις 17:00 η κεντρική είσοδος όλων των σκαφών που συμμετέχουν στην συνάντηση.
 • – Στις 21:00 το κεντρικό τραπέζι των σκαφών στον Ταρσανά με πλήρες μενού και ορχήστρα.

Κυριακή 12/06/2022

 • – Παράδοση των αγαθών που θα έχουν συγκεντρωθεί από όλες τις χορηγίες στο Ειδικό Δημοτικό σχολείο και στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ.
 • – Στις 12:00, ξεναγήσεις στο κέντρο της Ερμούπολης και σε ιστορικά κτίρια.
 • – Στις 19:00, ξεναγήσεις στον μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου από την ομάδα των μικρών ξεναγών. Θα περιηγηθούμε στα στενά και θα πληροφορηθούμε για την ιστορία του πρώτου οικισμού του νησιού.
 • – Στις 20:00, ιστορική περιήγηση στο παλιό κλωστοϋφαντουργείο Ζησιμάτου, το μοναδικό εργοστάσιο που έχει διασωθεί από τα 68 που υπήρχαν κάποτε στη Σύρο. Παλιές ραπτομηχανές, μυρωδιές από βαμβάκι, εικόνες από τα νήματα που έχουν μείνει παγωμένα στους αργαλειούς και ζωντανές μαρτυρίες από τις υφάντρες μάς γυρνάνε πίσω στο 1986 όπου σταμάτησε η λειτουργία του. (Οι απογευματινές ξεναγήσεις θα γίνουν σε γκρουπ ώστε να μπορείτε να συμμετέχετε και στις δύο αν επιθυμείτε)

Δευτέρα 13/06/2022

 • – Ημέρα αποχώρησης.
 • – Στις 12:00 ξενάγηση στην Γυάρο, στον άλλοτε τόπο εξορίας. Για την ξενάγηση αυτή παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή πριν την προσέλευσή σας στο νησί.

Περισσότερες πληροφορίες:

https://www.facebook.com/14η Πανελλήνια Συγκέντρωση Φουσκωτών

email επικοινωνίας: 14panellinia@gmail.com

Tags
ΟΦΣΕ Ελληνική Ομοσπονδία Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών Πανελλήνια Συνάντηση Φουσκωτών Σκαφών Σύρος Ο.Φ.Τ.Σ. Σύρου
Comodo SSL