Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Στήνουν καρτέρι για να πιάσουν τους κλέφτες που λεηλατούν τα σκάφη τους

Στήνουν καρτέρι για να πιάσουν τους κλέφτες που λεηλατούν τα σκάφη τους

“Δεν πάει άλλο”, λένε οι ιδιοκτήτες των σκαφών στο λιμανάκι Μαΐστρου στην Αλεξανδρούπολη. Οι κλοπές στο λιμανάκι της Μαΐστρου σε αλιευτικά σκάφη συνεχίζουν να πονοκεφαλιάζουν τους ιδιοκτήτες των σκαφών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του faros-24.gr, άγνωστοι κυρίως τις νυχτερινές ώρες μπαίνουν σε βάρκες και κλέβουν ότι βρίσκουν μπροστά τους, είτε λέγονται μηχανές, είτε μπαταρίες και ακόμη τα ντεπόζιτα που έχουν βενζίνη.

Οι κλοπές διαρκούν ελάχιστα και οι διαρρήκτες φαίνεται πως λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα για να μην γίνουν αντιληπτοί από άλλους αλιείς. Οι ίδιοι οι παθόντες στο λιμανάκι της Μαΐστρου, για να σταματήσουν το κακό, αλλά και για να γλυτώσουν τις βάρκες τους έχουν αναλάβει να κρατάνε τσίλιες, για να εντοπίσουν τους κλέφτες.

Ακόμη ήρθαν σε επικοινωνία με εταιρία που τοποθετεί μικροκάμερες και είναι θέμα χρόνου το πότε θα τις θέσουν σε λειτουργία. Όλα αυτά σε μία περίοδο όπου το συγκεκριμένο λιμανάκι με το που νυχτώνει, οργιάζει η παρανομία, ενώ απουσιάζουν άγνωστο γιατί, αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την προστασία του.

Το λιμανάκι “φάντασμα” της Αλεξανδρούπολης
Σαν όνομα το γνωρίζουν πολλοί, από κοντά το γνωρίζουν λίγοι… το ότι όμως το λιμανάκι αυτό τυπικά… δεν υπάρχει…το γνωρίζουν ακόμα λιγότεροι. Ο λόγος για το λιμανάκι του Μαΐστρου, ένα μικρό λιμανάκι νότια του οικισμού, δίπλα στις εκβολές του ρέματος.

Σύμφωνα με το alexpoli.gr, ο μικρός αυτός κόλπος έγινε προσωρινό λιμανάκι για τους αλιείς της περιοχής όταν ξεκίνησαν πριν χρόνια τα έργα για την επέκταση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης. Την εποχή εκείνη ήταν πραγματικά μια λύση σωτηρίας για τους μικρούς αλιείς. Με τα χρόνια όμως η προσωρινή μεταφορά τους εκεί… έγινε μόνιμη και η μονιμότητα αυτή έχει δημιουργήσει διάφορα προβλήματα. Το λιμανάκι αυτό είναι τυπικά μη υπαρκτό αφού ως χώρος δεν ανήκει ούτε στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης αλλά ούτε και στο Δήμο Αλεξανδρούπολης! Ανήκει στο δημόσιο και απλώς… υπάρχει. Η υπόστασή του ως μικρό λιμάνι δεν είναι επίσημη και ουσιαστικά κανείς φορέας και καμία υπηρεσία… δεν έχει τη δικαιοδοσία να παρέμβει εκτός από το ίδιο το δημόσιο!

Οι βάρκες στα ρηχά νερά του κολπίσκου και τα καλύβια τριγύρω δημιουργούν μια μοναδική εικόνα που με μια βασική περιποίηση θα μπορούσαν να κάνουν το λιμανάκι ένα πραγματικό διαμαντάκι. Δυστυχώς η εικόνες που κατέγραψε ο φακός του alexpoli.gr απέχουν πολύ από αυτό κυρίως λόγω των σκουπιδιών.

Πηγή – Φωτογραφίες: faros-24.gr | alexpoli.gr

Tags
Αλεξανδρούπολη Κλοπές σε λιμάνι
Comodo SSL