Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Στις 5 Μαΐου ξεκινά η κολύμβηση και οι υποβρύχιες δραστηριότητες – θαλάσσιο σκι και πισίνες σε επόμενη φάση

30 Απριλίου, 2020

Στις 5 Μαΐου ξεκινά η κολύμβηση και οι υποβρύχιες δραστηριότητες – θαλάσσιο σκι και πισίνες σε επόμενη φάση

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε το πλάνο της κυβέρνησης αναφορικά με τον αθλητισμό στα πλαίσια της σταδιακής άρσης των μέτρων λόγω κορωνοϊού όπου μεταξύ άλλων τόνισε ότι 5 Μαΐου ξεκινά η κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης και οι υποβρύχιες δραστηριότητες ενώ το θαλάσσιο σκι, τα αθλήματα παραλίας (όπως μπιτς βόλεϊ) και οι προπονήσεις υγρού στίβου σε πισίνες θα επιτραπούν σε επόμενο χρόνο.

Δήλωσε σχετικά: «Η περίοδος αυτή είναι πιλοτική και όσα ανακοινώσουμε σήμερα θα ισχύουν από την προσεχή Τρίτη, 5 Μαΐου, έως και σχεδόν τα μέσα του μήνα όπου και θα επανέλθουμε. Αρχικά, θα επιτραπούν όλες οι ατομικές προπονήσεις στους αθλητές και στις αθλήτριες που έχουν ήδη προκριθεί ή διεκδικούν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σύμφωνα με την εισήγηση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Πιο συγκεκριμένα στίβος, ποδηλασία, κωπηλασία, κανόε καγιάκ, ιστιοπλοΐα, κλπ.

Η πρώτη εβδομάδα επιπλέον θα περιλαμβάνει ατομικές προπονήσεις σε ανοιχτούς χώρους, με πιστή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Με συγκεκριμένους κανόνες μπορεί να ξεκινήσει η προπόνηση αθλητών στα λεγόμενα χαμηλής επικινδυνότητας αθλήματα (κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, υποβρύχια δραστηριότητα καθώς και τένις, γκολφ, ποδηλασία δρόμου, ιππασία, σκοποβολή, τοξοβολία, αεραθλητισμός, μηχανοκίνητος αθλητισμός, ορειβασία-αναρρίχηση).

Σε δεύτερο στάδιο θα καταστεί εφικτή η επανέναρξη προπονήσεων στα αθλήματα του υγρού στίβου, στα αθλήματα παραλίας (όπως το μπιτς βόλεϊ) και στο θαλάσσιο σκι, ενώ σε τρίτο στάδιο περνούν τα μαχητικά αθλήματα (πάλη, πυγμαχία, καράτε, ζίου ζίτσου, ταεκβοντό, τζούντο, παγκράτιο, κικ μπόξινγκ). Σε μεταγενέστερο χρόνο θα επιτραπούν οι προπονήσεις των αθλητών ΑμεΑ, σταδιακά και ανάλογα με τη φύση του αθλήματος.

Διαβάστε τις δηλώσεις εδώ: https://www.iefimerida.gr/spor/aygenaki-shedio-kybernisis-athlitismo-podosfairo

Tags
Κορονοϊός Θαλάσσιο Σκι Κολύμβηση
Comodo SSL