Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Στο μικροσκόπιο των Λιμενικών Αρχών οι κλοπές σκαφών από τα παράλια της Πρέβεζας

4 Νοεμβρίου, 2020

Στο μικροσκόπιο των Λιμενικών Αρχών οι κλοπές σκαφών από τα παράλια της Πρέβεζας

Στο μικροσκόπιο αρμόδιας υπηρεσίας του Λιμενικού Σώματος έχουν μπει οι κλοπές σκαφών που έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες τόσο από την περιοχή της Πρέβεζας όσο και της Λευκάδας.

Κυκλώματα που υπόσχονται την μεταφορά μεταναστών στην Ιταλία, στοχεύουν μικρά σκάφη πολλές φορές, βάζοντας έτσι σε κίνδυνο την ζωή των επιβαινόντων.

Τα κλέβουν από λιμανάκια της περιοχής με σκοπό την παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Το γεγονός αυτό έχει αναστατώσει πολλούς ιδιοκτήτες μικρών σκαφών πολλοί από τους οποίους τις τελευταίες μέρες σύμφωνα με πληροφορίες του PREVEZANEWS έχουν αναγκαστεί και τα έχουν αποσύρει από τα λιμανάκια.

Τις περισσότερες φορές τα σκάφη που έχουν κλαπεί ή ακινητοποιούνται μεσοπέλαγα, λόγω βλάβης ή εντοπίζονται από σκάφη του Λιμενικού.

Μια τέτοια περίπτωση σημειώθηκε ανοιχτά της Πρέβεζας πριν από μέρες (Δείτε εδώ), ενώ σε άλλη περίπτωση το κλεμμένο σκάφος εντοπίστηκε από τις Ιταλικές Αρχές (Δείτε εδώ).

Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πρωινές ώρες της 24-10-2020, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Πρέβεζας για σκάφος σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν. Λευκάδας.

Στην περιοχή έσπευσαν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν μηχανοκίνητη πλαστική λέμβο η οποία κατασχέθηκε, με τρείς αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους, οι οποίοι συνελήφθησαν από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί προανάκριση για παράβαση του Ν.3386/2005 “περί αλλοδαπών”.

Η εν λόγω λέμβος κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Πρέβεζας, ενώ οι ανωτέρω αλλοδαποί, ηλικίας 22, 24 και 31 ετών, μεταφέρθηκαν στο  Λιμεναρχείο Πρέβεζας.

Πηγή:prevezanews.gr

Tags
Πρέβεζα Κλοπές Σκαφών Λιμεναρχείο Πρέβεζας Κύκλωμα Διακίνησης Αλλοδαπών
Comodo SSL