Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Στο νησί της Νάξου βρέθηκε για λίγες ώρες το ωραιότερο ιστιοφόρο του κόσμου

4 Σεπτεμβρίου, 2020

Στο νησί της Νάξου βρέθηκε για λίγες ώρες το ωραιότερο ιστιοφόρο του κόσμου

Το «Γεράκι της Μάλτας» (Maltese Falcon), έχει μήκος 88 μέτρα, ενώ τα τρία κατάρτια του αγγίζουν το ύψος ενός 20όροφου κτιρίου, προκαλώντας δέος.

Το υπερπολυτελές “Γεράκι της Μάλτας” ένα τεχνολογικά αξεπέραστο sailing super yacht, μοναδικού σχεδιασμού, με τη μεγαλοπρέπεια που το χαρακτηρίζει, έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του στο νησί της Νάξου.

Στη Νάξο βρέθηκε και η ιδιοκτήτρια του  επιβλητικού σκάφους Ελληνοκύπρια επιχειρηματίας Ελενα Αμβροσιάδου. Η Έλενα Αμβροσιάδου, μια από τις πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου, επισκέφθηκε με την θαλαμηγό της την Νάξο, μετά από πρόσκληση του φίλου της Αντώνη Πιτταρά, CEO του Greek Economic Forum.

Το «Γεράκι της Μάλτας» (Maltese Falcon), έχει μήκος 88 μέτρα, ενώ τα τρία κατάρτια του αγγίζουν το ύψος ενός 20όροφου κτιρίουκαι και το όνομα του είναι εμπνευσμένο από την ομώνυμη ταινία με τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ.

Το εξωτερικό έχει ξύλινα καταστρώματα, λουστραρισμένες κουπαστές και εξαίσια φινιρισμένες επιφάνειες. Όταν ανοίξουν τα πανιά του θυμίζει έντονα τα ιστιοφόρα που διέσχιζαν τους ωκεανούς στα τέλη του 19ου αιώνα. Στο εσωτερικό του σκάφους ξεχωρίζει το αίθριο, όπου ενώνονται τα τρία καταστρώματα του πλοίου με τη βοήθεια μιας κυκλικής σκάλας που περιβάλλει το κεντρικό κατάρτι.

Στο σαλόνι εκτίθεται ένα πιστό αντίγραφο από τις «ομπρέλες» του εικαστικού Γιώργου Ζογγολόπουλου, το έργο του οποίου έχει εγκατασταθεί στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας στη Θεσσαλονίκη. Μεταξύ άλλων το σκάφος διαθέτει γυμναστήριο, home cinema, jet ski!

Το υπέροχο σκάφος διαθέτει έξι καμπίνες υπερπολυτελείας για τους φιλοξενουμένους και άλλες οκτώ για το 18μελές πλήρωμα ενώ τα τρία καταστρώματα του ιστιοφόρου επικοινωνούν με τη βοήθεια μιας κυκλικής σκάλας που περιβάλλει το κεντρικό κατάρτι.

Τα τρία κατάρτια του έχουν ύψος 58 μέτρα, ζυγίζει 1.360 τόνους και είναι το γρηγορότερο και αρτιότερο τεχνολογικά ιστιοφόρο του κόσμου. Μεταφέρει δύο μικρότερα σκάφη, έξι βάρκες και μερικά τζετ σκι. Το πιλοτήριο του είναι υπερσύγχρονο και θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Χτίστηκε από την Perini Navi το 2006 στην Κωνσταντινούπολη, που πωλήθηκε στην σημερινή ιδιοκτήτρια το 2009. Προηγούμενος ιδιοκτήτης ήταν ο πολυεκατομμυριούχος Τομ Πέρκινς, ένας από τους πρώτους χρηματοδότες της Google.

Αποδεδειγμένα το πιο γρήγορο ιστιοφόρο

Το υπερσύγχρονο σκάφος μάλιστα έχει και διεθνείς διακρίσεις αφού τερμάτισε πρώτο σε όλους τους αγώνες στο Perini Navy Cup 2018 στο Porto Cervo της Σαρδηνίας , κερδίζοντας και τις τρεις ημέρες των αγώνων την πρώτη θέση.

Έτσι, απέσπασε συνολικά 5 κύπελλα: to Corinthian Spirit Winner day 1 (Vhernier trophy ) , το Corinthian SpiritWinner day 2 (bombardier Trophy), το Corinthian Spirit Winner day 3 (Monclear Glenoble) , to Winner of theCorinthian Spirit Class και αναδείχτηκε ο Μεγάλος Νικητής στους αγώνες όλων των τύπων σκαφών “Perini Cup Winner 2018

Πηγή:cyclades24.gr

Tags
Ιστιοφόρο Σκάφος Γεράκι της Μάλτας Yachting Νάξος [jetpack-related-posts]
Comodo SSL