Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Κατηγορείται ο David Beckham για παράνομη αλιεία στη Νορβηγία

6 Ιουλίου, 2024

Κατηγορείται ο David Beckham για παράνομη αλιεία στη Νορβηγία

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει μία φωτογραφία που δείχνει τον David Beckham να ψαρεύει σολομούς στη Νορβηγία την στιγμή που απαγορεύεται το ψάρεμα άγριου σολομού.

Την περασμένη εβδομάδα ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής βιντεοσκοπήθηκε να ψαρεύει σε ποταμό κοντά στο Sognefjord που κανονικά υπόκειται σε αυστηρούς περιορισμούς. Η περιοχή Laerdal στη νοτιοδυτική Νορβηγία, όπου βρέθηκε ο David Beckham, είναι επίσης γνωστή ως «η βασίλισσα των ποταμών για σολομούς».

Οι ντόπιοι ισχυρίστηκαν ότι ο πρώην ποδοσφαιριστής και οι φίλοι του έτυχαν ειδικής μεταχείρισης για να ψαρέψουν στον ποταμό Laerdal. Η κριτική έρχεται σε μια εποχή που το ψάρεμα σολομού έχει περιοριστεί αυστηρά για τους Νορβηγούς λόγω της ταχείας μείωσης του πληθυσμού του.

Ορισμένοι παραπονέθηκαν ότι ο πρώην ποδοσφαιριστής είχε ειδική μεταχείριση από τις τοπικές αρχές και ισχυρίστηκαν ότι μπορεί να χρησιμοποιήθηκε ένα «ακριβό παραθυράκι» στους κανονισμούς για να αποκτήσει πρόσβαση στο ποτάμι εκείνος και η παρέα του.

Η Liv Signe Navarsete, η κυβερνήτης της κομητείας, φέρεται να επέτρεψε να πραγματοποιηθεί το ταξίδι της Beckham παρά τις αντιδράσεις του προσωπικού της.

Οι νορβηγικές αρχές απαγόρευσαν την αλιεία άγριου σολομού σε 33 ποτάμια της Νορβηγίας αυτό το καλοκαίρι, αφού μια έρευνα έδειξε ότι ο αριθμός των σολομών είχε μειωθεί στο μισό. Η απότομη μείωση φέρεται να οφείλεται στην κλιματική αλλαγή και στις επιπτώσεις της ιχθυοκαλλιέργειας.

Ένα παραθυράκι στην τρέχουσα απαγόρευση είναι ένα πρόγραμμα που ονομάζεται stamfiske. Αυτό περιλαμβάνει τη μεταφορά των σολομών σε εκκολαπτήριο μετά την αλίευσή τους, όπου συλλέγονται οι ιχθείς για τεχνητή γονιμοποίηση.

Η νορβηγική εφημερίδα Bergens Tidende ανέφερε ότι οι αποστολές αυτές συνεπάγονται δωρεά έως και 1,4 εκατομμυρίων κορονών (118.000€) στην ομάδα προστασίας του σολομού που διαχειρίζεται τα εκκολαπτήρια. Δεν είναι σαφές αν ο Beckham συμμετείχε σε ένα τέτοιο πρόγραμμα και προσέφερε δωρεά. Σύμφωνα με εκπρόσωπό του, που μίλησε στους Times, δεν υπάρχει καμία υπόνοια πως ο πρώην ποδοσφαιριστής έκανε κάτι κακό ή καταπάτησε τους νόμους.

Ακολουθήστε το boatfishing.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις θαλασσινές ειδήσεις για το σκάφος, το ψάρεμα και την κατάδυση από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Tags
Ψάρεμα Σολομού Παράνομη αλιεία Νορβηγία
Comodo SSL