Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Στρέφονται προς το yachting οι Έλληνες για τις διακοπές τους

7 Ιουνίου, 2020

Στρέφονται προς το yachting οι Έλληνες για τις διακοπές τους

“Window shopping” των Ελλήνων για τις διακοπές με σκάφος – Το βλέμμα στραμμένο τον Ιούλιο έχουν οι επαγγελματίες του θαλάσσιου Τουρισμού για να δουν αν θα υπάρξει κινητικότητα στην αγορά.

Όπως τονίζουν θα προσπαθήσουν να κάνουν διαχείριση ζημιών:

«Ελπίζουμε ότι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος ίσως και λίγο ο Σεπτέμβριος θα κυλήσουν θετικά για το yachting. Όταν λέμε θετικά εννοούμε να βγουν στην καλύτερη περίπτωση τα έξοδά μας».

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουν στον ρόλο των αεροπορικών εταιρειών:

«Δεν μπορούμε να έχουμε ακόμη ξεκάθαρη εικόνα γιατί εξαρτόμαστε από τις αεροπορικές εταιρείες οι οποίες δεν θα κάνουν όλα τα δρομολόγιά τους ή στη συχνότητα που θα τα έκαναν εάν δεν είχε ενσκήψει ο κορωνοϊός. Γιατί πολλοί είναι εκείνοι που είχαν ναυλώσει σκάφος σε νησί. Για παράδειγμα στην Πάρο γίνεται μία πτήση αντί για τρεις. Κάποιος που θα έπαιρνε το σκάφος από το νησί θα μπορέσει τώρα να πάει;»

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες του κλάδου αναμένουν πελάτες από τα Βαλκάνια που έρχονται με το αυτοκίνητο αλλά και από χώρες της κεντρικής Ευρώπης που θα επισκεφθούν οδικώς την Ελλάδα.

Για τον Ιούνιο εκτιμούν ότι η όποια κίνηση θα προέρχεται από Έλληνες οι οποίοι έχουν αρχίσει να ρωτάνε για να μάθουν πως μπορούν να κάνουν διακοπές με σκάφος:

«Υπάρχει μία στροφή σε ερευνητικό επίπεδο των Ελλήνων για διακοπές με σκάφος. Όμως προς το παρόν κάνουν “window shopping”. Ρωτάνε να μάθουν. Δεν είναι εξοικειωμένοι. Αλλά σε κάθε περίπτωση είναι καλό το ενδιαφέρον αυτό. Δεν γνωρίζουν ότι οι ναυλώσεις είναι εβδομαδιαίες και ρωτάνε πόσο θα κοστίσει για ένα τριήμερο» και συνεχίζουν:

«Οι εταιρείες ναύλωσης σκάφους πλέον αρχίζουν να δίνουν για τον Ιούνιο πάντα προσφορές και για τριήμερα αφού δεν μπορούν να «πουλήσουν» εβδομάδα γιατί οι Έλληνες δεν έχουν αυτή την εβδομάδα και μάλιστα μέσα στον Ιούνιο».

Όσο για τις τιμές ναύλωσης -ενοικίασης νέος σκάφους ήδη γίνονται εκπτώσεις που κυμαίνονται μεταξύ 25%-30%.

Για ένα monohull, το παραδοσιακό ιστιοπλοϊκό που βλέπουμε στις μαρίνες, ηλικίας 10-15 ετών κοστίζει 1.500 ευρώ η εβδομάδα συνολικά για 6-8 άτομα, χωρίς κυβερνήτη-bare boat.

Τα χρήματα για έναν κυβερνήτη-καπετάνιο ανέρχονται στα 1.300 ευρώ μικτά την εβδομάδα.

Για ένα catamaran το κόστος για μία εβδομάδα, τη χαμηλή περίοδο-low season-Ιούνιο και Οκτώβριο- αρχίζει από τα 3.000 ευρώ για έξι άτομα και φθάνει τα 6.000 ευρώ high season, τον Αύγουστο. Πρόκειται για σκάφη με τέσσερις καμπίνες δηλαδή μπορούν να φιλοξενηθούν έως οκτώ άτομα.

Πηγή: newmoney.gr | Μηνάς Τσαμόπουλος

Tags
Yachting Κορονοϊός Διακοπές με Σκάφος [jetpack-related-posts]
Comodo SSL