Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Σχοινούσα: Η προσάραξη ταχύπλοου ξαναφέρνει στην επικαιρότητα την ανάγκη κατασκευής γλίστρας

28 Οκτωβρίου, 2022

Σχοινούσα: Η προσάραξη ταχύπλοου ξαναφέρνει στην επικαιρότητα την ανάγκη κατασκευής γλίστρας

Είχαν Άγιο… Οι επιβαίνοντες ταχύπλοου το βράδυ της Κυριακής (23/10) βρέθηκαν στην Σχοινούσα, αλλά για άγνωστο λόγο το σκάφος προσάραξε στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Νικολάου, στο ακρωτήρι του νησιού των Μικρών Κυκλάδων. 

Το ευχάριστο είναι ότι οι τρεις επιβαίνοντες δεν τραυματίστηκαν… Το σκάφος μεταφέρθηκε εντός του κόλπου στο λιμάνι της Σχοινούσας μετά την εφαρμογή του τοπικού σχεδίου έκτακτης ανάγκης. Χαρακτηριστικό είναι ότι ενεργοποιήθηκαν τρία ιδιωτικά σκάφη ενώ διαπιστώθηκε ελεγχόμενη εισροή υδάτων.. 

Σύμφωνα με το άρθρο του Νικόδημος Λιανός στο naxospress.gr, το σκάφος παραμένει στο ίδιο σημείο από το πρωί της Δευτέρας, ο λόγος; Το γεγονός ότι δεν υπάρχει γλίστρα για να μεταφερθεί και πρέπει να έρθει γερανός από άλλο νησί για να γίνει η μεταφορά του εκτός θαλάσσης. 

Και με αφορμή αυτό το γεγονός σήμερα ο αντιδήμαρχος Σχοινούσας Νίκος Νομικός κατέθεσε ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ζητώντας όπως ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να κατασκευαστεί η υποδομή εκείνη που θα επιτρέπει σε μικρά σκάφη να βγαίνουν από τη θάλασσα χωρίς την ύπαρξη γερανού.

Πόσο δύσκολο να γίνει; Θα δείξει ο χρόνος. Σίγουρα είναι πάντως θέμα θέλησης και διάθεσης. Η ανάγκη άλλωστε είναι δεδομένη.. Μην ξεχνάμε ότι η Σχοινούσα τα τελευταία χρόνια θεωρείται ο αγαπημένος προορισμός εκατοντάδων σκαφών πολυτελείας … 

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος αναφέρει: 

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες (23/10), το Λιμεναρχείο Νάξου, για προσάραξη του Τ/Χ σκάφους “VELVET BLUE” N.Π.8680, στη θαλάσσια περιοχή Ακρωτηρίου “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” ν. Σχοινούσας, με τρεις (03) ημεδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα, εφαρμόστηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην εν λόγω περιοχή μετέβησαν, τρία (03) ιδιωτικά σκάφη, προς παροχή συνδρομής, ενώ στέλεχος την οικείας Λιμενικής Αρχής που έσπευσε στο ανωτέρω σημείο, διαπίστωσε ελεγχόμενη εισροή υδάτων.

Από την Λιμενική Αρχή Νάξου που διενεργεί την προανάκριση, αναμένεται η πραγματοποίηση ελέγχου των υφάλων από ιδιώτη δύτη, με σκοπό την ασφαλή αποκόλληση του.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Πηγή: naxospress.gr


Η ΕΚΘΕΣΗ ΣΚΑΦΟΣ ΨΑΡΕΜΑ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

Thessaloniki Boat & Fishing Show 2022 μαζί με την έκθεση Sea & Tourism Expo

📌 Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης
(ΔΕΘ HELEXPO – HALL 13)

🕒 Ωράριο: Παρασκευή 13:00 – 21:00, Σάββατο / Κυριακή:10:00 – 21:00

🅿️ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΚΙΝΓΚ

Περισσότερα για την 1η ναυτική – θαλασσινή έκθεση της Βόρειας Ελλάδας στο site: https://thessaloniki.boatfishingshow.gr/

Δείτε ποιοι συμμετέχουν εδώ: https://thessaloniki.boatfishingshow.gr/categories/ekthetes-2022/

Δείτε τα σεμινάρια/εκδηλώσεις εδώ: https://thessaloniki.boatfishingshow.gr/seminar/


Ακολουθήστε το boatfishing.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις θαλασσινές ειδήσεις για το σκάφος, το ψάρεμα και την κατάδυση από την Ελλάδα και τον κόσμο

Tags
προσάραξη σκάφους Σχοινούσα
Comodo SSL