Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Σύγκρουση και πυρά Ιταλικού πολεμικού σε Τυνήσιους ψαράδες – ψάρευαν παράνομα στα ιταλικά χωρικά ύδατα

1 Οκτωβρίου, 2020

Σύγκρουση και πυρά Ιταλικού πολεμικού σε Τυνήσιους ψαράδες – ψάρευαν παράνομα στα ιταλικά χωρικά ύδατα

Σύγκρουση ανάμεσα σε ένα αλιευτικό σκάφος της Τυνησίας και ένα ιταλικό περιπολικό σκάφος: βίντεο με τη Guardia di Finanza να ανοίγει πυρ κατά των ψαράδων – Το κυνήγι στα διεθνή ύδατα διήρκεσε αρκετές ώρες. Ο κυβερνήτης βρίσκεται υπό σύλληψη για κατηγορίες αντίστασης και βίας εναντίον πολεμικού πλοίου

Η Ιταλική ακτοφυλακή Guardia di Finanza άνοιξε πυρ για να απομακρύνει το αλιευτικό σκάφος “Μοχάμεντ Αχμέτ”, με σημαία Τυνησίας, το οποίο προσπαθώντας να δραπετεύσει, συγκρούστηκε με πολεμικό πλοίο.

Σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές της Ιταλίας, το αλιευτικό σκάφος είχε κατεβάσει τα δίχτυα του στα ιταλικά χωρικά ύδατα, λίγα μίλια από τη Λαμπεντούσα. Μόλις έγινε αντιληπτό οι Ιταλοί ζήτησαν στο Τυνήσιο αλιευτικό να σταματήσει και να προχωρήσουν σε έλεγχο. Το δεύτερο προσπάθησε να δραπετεύσει και κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, όπου διήρκεσε αρκετές ώρες, οι Ιταλοί στρατιώτες έριξαν πολλούς πυροβολισμούς για εκφοβισμό.

Στο τέλος της καταδίωξης, η οποία συνεχίστηκε σε διεθνή ύδατα και μαγνητοσκοπήθηκε από την επιχειρησιακή διοίκηση Air-Naval και τον ευρωπαϊκό οργανισμό Frontex, το αλιευτικό σκάφος καταλήφθηκε από τις Ιταλικές αρχές και μεταφέρθηκε στη Λαμπεντούσα.

Ο κυβερνήτης του αλιευτικού σκάφους βρίσκεται υπό σύλληψη για κατηγορίες αντίστασης και βίας κατά του πολεμικού πλοίου και άρνηση υπακοής στις ιταλικές αρχές.

Tags
Παράνομη Αλιεία Ιταλία Τυνήσιοι Ψαράδες Ιταλικά Χωρικά Ύδατα [jetpack-related-posts]
Comodo SSL