Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Συλλήψεις για παράνομη αλιεία χταποδιών με γάντζους και χημικές ουσίες

Μάιος 16, 2017

Συλλήψεις για παράνομη αλιεία χταποδιών με γάντζους και χημικές ουσίες

Δύο άτομα έπιασαν την τελευταία εβδομάδα τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης να διενεργούν υποβρύχια αλιεία παρά την απαγόρευση του Μαΐου, και μάλιστα με την χρήση χημικών ουσιών.

Οι δύο άνδρες, ο ένας 74 ετών και ο άλλος 58, βρέθηκαν να διενεργούν υποβρύχια αλιευτική δραστηριότητα με αυτοσχέδιο αλιευτικό εργαλείο (γάντζο) με στόχο τα χταπόδια.

Ο 74χρονος εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από το 9ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αλεξανδρούπολης – Μάκρης. Μαζί του είχε πλαστική φιάλη με χημική ουσία – διάλυμα γαλαζόπετρας (περίπου 0,25lt), η οποία, όπως σχετικά αναφέρει η ανακοίνωση της λιμενικής αρχής, μπορεί να ναρκώσει, παραλύσει, φονεύσει ή καταστήσει ανίκανα για κάθε αντίσταση τα υδρόβια ζώα, ενώ είχε προβεί στην αλίευση χταποδιών, συνολικού βάρους οχτώ κιλών και διακοσίων γραμμαρίων (8,200kg).

Ακριβώς ίδια περίπτωση συνέβη και με τον 58χρονο υποβρύχιο αλιέα, ο οποίος εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή παραλίας Δικέλλων Αλεξανδρούπολης, να ψαρεύει με αυτοσχέδιο αλιευτικό εργαλείο (γάντζο), φέροντας και χρησιμοποιώντας μία πλαστική φιάλη που περιείχε χημική ουσία – διάλυμα χλωρίνης (περίπου 0,3 lt). Μαζί του είχε χταπόδια συνολικού βάρους τεσσάρων κιλών και εκατόν ενενήντα γραμμαρίων (4,190kg).

Και στις δύο περιπτώσεις η λιμενική αρχή κατάσχεσε τα αλιεύματα και τα αλιευτικά εργαλεία και διενεργεί προανάκριση για να επιβληθούν ποινές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ψάρεμα τον Μάιο, τι απαγορεύεται και τι επιτρέπεται

Tags
Αλεξανδρούπολη Παράνομη Αλιεία Μάιος Ψάρεμα απαγορεύσεις Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης Ψάρεμα τον Μάιο
Comodo SSL