Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Συλλήψεις παράνομα εισερχομένων μετά από καταδίωξη

25 Νοεμβρίου, 2020

Συλλήψεις παράνομα εισερχομένων μετά από καταδίωξη

Ταχύπλοο σκάφος προερχόμενο από την Τουρκία προσεγγίσε με ταχύτητα τις Ελληνικές ακτές και αποβίβασε στην ξηρά δύο άτομα.

Μια περίεργη υπόθεση εξετάζουν οι λιμενικές αρχές στη Λέσβο, καθώς στο πλαίσιο διενέργειας περιπολίας στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Στεφάνου κοντά στο Μανταμάδο της Λέσβου, ταχύπλοο σκάφος προερχόμενο από την Τουρκία, να προσεγγίζει με μεγάλη ταχύτητα τις Ελληνικές ακτές και να αποβιβάζει στην ξηρά δύο άτομα, ενώ στη συνέχεια αναχώρησε με μεγάλη ταχύτητα προς τα έναντι Τουρκικά παράλια.

Παράλληλα, στην περιοχή κατέφθασε από ξηράς ένα αυτοκίνητο με δύο  επιβαίνοντες, το οποίο αφού παρέλαβε τους δύο απομακρύνθηκε αναπτύσσοντας ταχύτητα. Μετά από καταδίωξη που ακολούθησε από περιπολικά οχήματα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης και του Λιμενικού σταθμού Μήθυμνας το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε.

Ακολούθησε  σύλληψη ενός 33χρονου αλλοδαπού οδηγού του οχήματος  ως διακινητής, ο οποίος φορούσε καταδυτική στολή, του 35χρονου αλλοδαπού συνοδηγού επίσης ως διακινητής,  καθώς και δύο αλλοδαπών ηλικίας 29 και 33 ετών, οι οποίοι επέβαιναν στο πίσω μέρος του οχήματος με σκοπό να μεταφερθούν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας και εν συνεχεία στο εξωτερικό έναντι χρηματικής αμοιβής.

Οι προαναφερθέντες αλλοδαποί επιβάτες, οι οποίοι είχαν νωρίτερα αποβιβαστεί από το ταχύπλοο σκάφος προερχόμενο από την Τουρκία, στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ διαπιστώθηκε ότι ο  33χρονος κατείχε πλαστή γαλλική ταυτότητα. Όπως διαπιστώθηκε και οι τέσσερις συλληφθέντες είναι Τούρκοι.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο στο οποίο εντοπίστηκαν, καταδυτικός εξοπλισμός, μία φωτογραφική μηχανή, έξι κινητά τηλέφωνα, καθώς και το πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο.

Από τη Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης και τη Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων συνεχίζονται  οι έρευνες εις βάθος προς περαιτέρω επεξεργασία – ανάλυση όλων των στοιχείων.

Πηγή: voreioaigaio.ert.gr

Tags
Καταδίωξη Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης
Comodo SSL