Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Σύλληψη 33χρονου "πειρατή" στη μαρίνα Γλυφάδας: Δεν είχε δίπλωμα ιστιοπλοΐας

16 Σεπτεμβρίου, 2023

Σύλληψη 33χρονου "πειρατή" στη μαρίνα Γλυφάδας: Δεν είχε δίπλωμα ιστιοπλοΐας

Κατά τη διενέργεια περιπολίας από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, το πρωί της Δευτέρας (11/9), εντοπίστηκε Ι/Φ σκάφος σημαίας Ιταλίας, με κυβερνήτη και μοναδικό επιβαίνοντα έναν 33χρονο αλλοδαπό, στο οποίο κατά δήλωσή του, παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη στον εργάτη της άγκυρας, στην είσοδο της 4ης μαρίνας Γλυφάδας.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, το εν λόγω σκάφος δεν έφερε έγγραφο εθνικότητας, ούτε ασφαλιστήριο συμβόλαιο σε ισχύ, καθώς ο 33χρονος δεν έφερε κάποιο αποδεικτικό ικανότητας χειρισμού ιστιοπλοϊκού σκάφους.

Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο φορέα, ενώ συνελήφθη ο 33χρονος για παράβαση του άρθρου 235 παρ Ζ (¨δε φέρει επί του πλοίου τα υπό του νόμου οριζόμενα ναυτιλιακά έγγραφα και βιβλία¨) του Κ.Δ.Ν.Δ. 187/73 (Α’ 261), όπως ισχύει.

Ακολουθήστε το boatfishing.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις θαλασσινές ειδήσεις για το σκάφος, το ψάρεμα και την κατάδυση από την Ελλάδα και τον κόσμο

Tags
4η Μαρίνα Γλυφάδας Λιμενική Αρχή Σαρωνικού
Comodo SSL