Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Συναγερμός για καρχαρία στο Κιβέρι: Λουόμενοι βγήκαν από τη θάλασσα – Κίτρινη σημαία ύψωσε ο ναυαγοσώστης

8 Αυγούστου, 2023

Συναγερμός για καρχαρία στο Κιβέρι: Λουόμενοι βγήκαν από τη θάλασσα – Κίτρινη σημαία ύψωσε ο ναυαγοσώστης

Κολυμβητής είδε τον καρχαρία – Έσπευσε το Λιμενικό Σώμα

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τρίτης στο Κιβέρι, καθώς λουόμενοι είδαν έναν καρχαρία στα νερά του Αργολικού κόλπου. Αναστατωμένοι είναι οι κάτοικοι και οι τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή.

Αμέσως, ο ναυαγοσώστης της παραλίας ειδοποίησε τους λουόμενους να βγουν από την θάλασσα στην ακτή, προκειμένου να αποτραπεί οποιοσδήποτε ενδεχόμενος κίνδυνος. Τα μέτρα ασφαλείας συνοδεύτηκαν από την αλλαγή του χρώματος της σημαίας ασφαλείας από μπλε σε κίτρινη, σήμανση που ενημέρωνε τους παρευρισκομένους για τον κίνδυνο.

Ενδεικτική του προβλήματος ήταν και η αντίδραση του κολυμβητή, ο οποίος είχε εντοπίσει τον καρχαρία και ειδοποίησε. Ο ναυαγοσώστης ακολούθησε τις προκαθορισμένες διαδικασίες και εκκένωσε την παραλία για να διασφαλίσει την ασφάλεια όλων.

Ο anagnostis.org επικοινώνησε με το Λιμεναρχείο Ναυπλίου που έχει τις ίδιες πληροφορίες.

Ήδη λιμενικοί βρίσκονται καθοδόν για το Κιβέρι, όπως μας διαβεβαίωσαν. Η ασφάλεια των λουομένων παραμένει σε προτεραιότητα, καθώς οι Λιμενικοί αναμένεται να προβούν σε περαιτέρω ενέργειες και ελέγχους για τη διασφάλιση της ασφαλείας στην περιοχή.

Χθες Δευτέρα, ερασιτέχνης ψαράς, βιντεοσκόπησε έναν καρχαρία να κολυμπά στα ανοιχτά του Αργολικού κόλπου, κοντά στον Ανάβαλο, που βρίσκεται κοντά στο Κιβέρι. Η σκηνή καταγράφηκε καθώς ο ερασιτέχνης ψαράς προσπαθούσε να πιάσει ένα ψάρι με το καλάμι του, με τον καρχαρία να πλησιάζει περίεργα το σκάφος.

Μετά από όλα αυτά οι κάτοικοι και οι επισκέπτες αναζητούν περαιτέρω προληπτικά μέτρα και ενημέρωση για το πώς να αντιμετωπίσουν παρόμοιες καταστάσεις.

Το γεγονός αυτό αναδεικνύει την ανάγκη για αυξημένη επίγνωση και προετοιμασία για παρόμοιες καταστάσεις, καθώς και για στενότερη συνεργασία με τις αρχές για την ασφάλεια των λουόμενων στις ελληνικές παραλίες.

Πηγή: anagnostis.org

Tags
Καρχαρίες στην Ελλάδα Αργολικός Κόλπος Ναυαγοσώστης Κιβέρι [jetpack-related-posts]
Comodo SSL