Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Συνέλαβαν “φυσιολάτρες” για παράνομη αλιεία, με 18 κιλά ροφούς!

1 Δεκεμβρίου, 2021

Συνέλαβαν “φυσιολάτρες” για παράνομη αλιεία, με 18 κιλά ροφούς!

Δύο περιστατικά με παράνομη αλιεία απασχόλησαν τις τελευταίες ημέρες τις Λιμενικές Αρχές της Χερσονήσου.

Αρχικά την Κυριακή 14 Νοεμβρίου μετά από έλεγχο που έκανε το σκάφος της λιμενικής Αρχής, εντοπίστηκε ένα άτομο, στη θαλάσσια περιοχή των Μαλίων με το Σίσι, να ψαρεύει με ψαροντούφεκο και χρήση αυτόματης καταδυτικής συσκευής. Οι λιμενικοί προχώρησαν στην κατάσχεση του εξοπλισμού και των αλιευμάτων , ενώ επιβλήθηκαν και διοικητικές κυρώσεις.

Λίγες ημέρες μετά και συγκεκριμένα το περασμένο Σάββατο 27/11 μετά από παρακολούθηση αρκετών ημερών και αξιοποίηση πληροφοριών, στελέχη του Λ.Σ της Χερσονήσου εντόπισαν δύο άτομα με σκάφος να ψαρεύουν με μπουκάλες.

Και σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιούσαν αυτόνομη καταδυτική συσκευή (μπουκάλες) και υποβρύχιο φακό.  Και σε αυτή την περίπτωση η παράνομη δραστηριότητά τους αναπτύχθηκε στην ίδια θαλάσσια περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο προαναφερθέντες έδρασαν βάσει σχεδίου. Συγκεκριμένα, ξεφόρτωσαν το ψαροντούφεκο και τα αλιεύματα στην Αγία Βαρβάρα, τα οποία πήρε ο ένας εκ των παράνομων αλιέων κι έφυγε.

Όμως, τον είδαν οι λιμενικοί και τον μετέφεραν στα Μάλια, όπου ο δεύτερος είχε προσεγγίσει στο λιμάνι με το σκάφος για να κατεβάσει τις μπουκάλες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όταν ρωτήθηκε από στελέχη της υπηρεσίας για τις μπουκάλες, ανέφερε ότι ήταν φυσιολάτρης! Και σε αυτή την περίπτωση κατασχέθηκε ο εξοπλισμός, βεβαιώθηκαν πρόστιμα, ενώ κατασχέθηκαν 18 κιλά αλιευμάτων (ροφοί).

Πηγή: https://www.apopsilive.gr/

Διαβάστε όλα τα νέα, επικαιρότητα και ειδήσεις που αφορούν τη θάλασσα στο boatfishing.gr 

Tags
Ψάρεμα με Μπουκάλες Χερσόνησος Ηρακλείου Λιμενική Αρχή Χερσονήσου Ψαροτούφεκο με μπουκάλες [jetpack-related-posts]
Comodo SSL