Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Συνελήφθη για παράνομη αλιεία αχινών

20 Σεπτεμβρίου, 2019

Συνελήφθη για παράνομη αλιεία αχινών

Στη «φάκα» των λιμενικών για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια έπεσε ένας 68χρονος, ο οποίος κατηγορείται για παράνομη αλιεία αχινών σε μη επιτρεπόμενη χρονική περίοδο.

Ο εντοπισμός του έγινε από λιμενικούς του Β’ Λιμενικού Τμήματος Χερσονήσου, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι ο 68χρονος είχε συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό αχινών σε δύο φάσεις, αλιεύοντάς τους από τη Σταλίδα, αλλά και τα Μάλια την ίδια ημέρα.

Εντοπίστηκε να περιφέρεται με έναν κουβά που είχε αχινούς και όταν υπέδειξε πού είναι το αυτοκίνητό του βρέθηκε ένας μεγαλύτερος αριθμός. Συνολικά οι αχινοί ήταν 1.153 και επειδή ήταν ζωντανοί απορρίφθηκαν στη θάλασσα, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Στον 68χρονο και πριν δύο χρόνια είχε επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο για τον ίδιο λόγο και τώρα αναμένεται το νέο πρόστιμο να είναι διπλάσιο από το προηγούμενο. Τα πρόστιμα γι’ αυτή την παράβαση ξεκινούν από τα 600 ευρώ και ανέρχονται στα 3.000 ευρώ.

ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΛΙΕΙΑ ΤΩΝ ΑΧΙΝΩΝ

Η αλίευση αχινών διενεργείται με επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη τα οποία διαθέτουν αλιευτική άδεια για αχινούς και επιτρέπεται μόνο:

α) κατά τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Δεκέμβριο κάθε έτους

β) μία ώρα μετά την ανατολή έως και μία ώρα πριν από τη δύση του ηλίου

γ) σε θαλάσσιες περιοχές εκτός των λιμένων, των όρμων με μόνιμα αγκυροβόλια πλοίων, ως και ναυαγίων, ναρκοπεδίων, της γραμμής πορείας πλοίων, εναλίων αρχαιοτήτων

δ) σε απόσταση μεγαλύτερη των 150 μέτρων από τα όρια υδατοκαλλιεργητικών μονάδων και 500 μέτρων ακτινοειδώς από θυννεία και δημόσια ιχθυοτροφεία.

Για την ερασιτεχνική αλιεία: Επιτρέπεται η αλίευση μέχρι 20  άτομα αχινών ανά ημέρα ανά ερασιτέχνη αλιέα και 30  άτομα αχινών ανά ημέρα συνολικά ανά ερασιτεχνικό σκάφος, με τα εργαλεία πιρούνα ή χέρα, με χειρισμό με το χέρι χωρίς τη βοήθεια οποιουδήποτε μηχανικού μέσου, καθώς και με ελεύθερη κατάδυση, για την αλιεία αχινών.

Τα άτομα αχινού, προϊόντα επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας, πρέπει να έχουν μέγεθος μεγαλύτερο των 5 εκατοστών κατά τη διάμετρο, χωρίς αγκάθια.

Πηγή: www.patris.gr

Tags
Παράνομη Αλιεία Αχινοί Παράνομη Αλιεία Αχινών Λιμενικό Τμήμα Λιμένα Χερσονήσου
Comodo SSL