Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Συνελήφθη Ρώσος που χτύπησε θαλάσσια χελώνα με ψαροτούφεκο

Συνελήφθη Ρώσος που χτύπησε θαλάσσια χελώνα με ψαροτούφεκο

Ρώσος τουρίστας συνελήφθη για τη θανάτωση απειλούμενου είδους και συγκεκριμένα θαλάσσιας χελώνας. Η απάνθρωπη αυτή πράξη που συγκλόνισε τους κατοίκους της πόλης  Ντουμαγκέτ, έγινε στις Φιλιππίνες στις 18 Μαΐου 2017.

Ο δράστης ήταν ο Άντον Λικάρεφ, 35 ετών και ρωσικός υπήκοος, ο οποίος συνελήφθηκε κατά τη διάρκεια της τακτικής περιπολίας των αρχών στο εσωτερικό του Θαλάσσιου Καταφύγειου Dauin.

Παρότι το κολύμπι και οι καταδύσεις επιτρέπονται, η περίπολος δήλωσε ότι εντώπισε τον Λικάρεφ, να μεταφέρει κάτι τυλιγμένο σε πια πετσέτα.

Όταν τον πλησίασαν είδαν την σχεδόν νεκρή θαλάσσια χελώνα με μια βέργα που υπήρχε ακόμα στο κεφάλι της. Αμέσως ενημέρωσαν την τοπική αστυνομία και ανέλαβαν την περίθαλψη της χελώνας.

Δυστυχώς πέθανε από τους τραυματισμούς της την ίδια μέρα.

Οι πράσινες χελώνες, που είναι ενδημικές στις Φιλιππίνες, προστατεύονται σαν απειλούμενες από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης και των Φυσικών Πόρων.

Όταν ερωτήθηκε από την αστυνομία, ο Λικάρεφ είπε ότι ακολουθούσε μετά από κάποια μεγάλα ψάρια, και την χτύπησε κατά λάθος καθώς αυτή βρισκόταν ανάμεσα στα κοράλλια.

Η παράβαση που διέπραξε τιμωρείται στις Φιλιππίνες με φυλάκιση 12 έως 20 ετών και / ή πρόστιμο ύψους P 120.000

Tags
Θαλάσσια Χελώνα Φιλιππίνες
Comodo SSL