Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Συνελήφθη σπείρα με 26 εξωλέμβιους κινητήρες χωρίς παραστατικά

Νοέμβριος 21, 2016

Συνελήφθη σπείρα με 26 εξωλέμβιους κινητήρες χωρίς παραστατικά

Μετά από επιχείρηση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης στις 15/11/2016, έγινε εξάρθρωση κυκλώματος εμπορίας – διάθεσης εξωλέμβιων μηχανών,  όπου και βρέθηκαν να έχουν στη κατοχή τους 26 κινητήρες χωρίς τα απαραίτητα συνοδευτικά νομιμοποιητικά έγγραφα

exolemvioi-kykloma-4Πιο συγκεκριμένα κατηγορούνται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, τρία άτομα ηλικίας 30, 32 και 53 ετών που πιάστηκαν από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης με τους εν λόγω κινητήρες.

Οι 15 εξωλέμβιοι, βρισκόντουσαν σε αποθήκη στο λιμάνι του Μαρμαρά Χαλκιδικής, όπου διατηρούσαν ο 32χρονος και ο 53χρονος. Ο τρίτος της «παρέας» πιάστηκε στις Σέρρες, και σύμφωνα με τις καταθέσεις ήταν ο διακινητής των εξωλέμβιων, στο σπίτι του οποίου στη Μυτιλήνη βρέθηκαν έξι κάλυκες διαμετρήματος των 9mm και μια σφαίρα των 9mm.

Μετά τις ανακρίσεις και την έρευνα των στελεχών του γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης στην έδρα μεταφορικής εταιρείας στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη έντεκα (11) εξωλέμβιοι κινητήρες θαλάσσης.

Οι 26 εξωλέμβιοι φαίνεται ότι αποτελούν κινητήρες όπου χρησιμοποιούν παράνομοι μετανάστες σε σκάφη για να περάσουν στη χώρα μας από την Τουρκία, όπου επιτήδειοι αφαιρούν προκειμένου να τις πουλήσουν. Οι Αρχές Ασφαλείας του Λιμενικού θα εντείνουν τους ελέγχους για να εξαρθρώσουν και άλλα κυκλώματα εμπορίας – διάθεσης αυτών των εξωλέμβιων μηχανών.

Tags
Εξωλέμβιες Μαρμαρά Χαλκιδικής Εξωλέμβιοι χωρίς παραστατικά
Comodo SSL