Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

Συνέντευξη: DAVID ROSSE διευθυντής Πωλήσεων VMC Ευρώπης

Νοέμβριος 19, 2017

Συνέντευξη: DAVID ROSSE διευθυντής Πωλήσεων VMC Ευρώπης

H VMC ξεκίνησε να κατασκευάζει αγκίστρια το 1910, και γρήγορα κατέκτησε την Γαλλική αγορά όπου και βρίσκεται το εργοστάσιο της µέχρι και σήµερα.

Το 1971 ήταν ηµεροµηνία σταθµός, αφού κατασκευάζεται η πρώτη αυτόµατη µηχανή παραγωγής αγκιστριών εκτοξεύοντας τον ηµερήσιο όγκο από 5.000 τεµάχια σε 60.000. Έτσι ξεκινούν οι εξαγωγές, κατακτώντας την παγκόσμια αγορά.

vmc_3

vmc_5

Σήμερα η VMC, διαθέτει έναν κύκλο εργασιών περί τα 15.000.000 ευρώ, κατασκευάζει καθημερινά 4.000.000 αγκίστρια, απασχολεί 150 άτομα προσωπικό και εξάγει σε 70 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά το Διευθυντή Πωλήσεων της VMC για την Ελλάδα και αρκετές ακόμα γειτονικές χώρες, κ. David Rosse, μαζί με τον κ. Σωκράτη Καμιναρά, εκπρόσωπο της VMC για την χώρα μας.

Ο κ. Σωκράτης Καμιναράς (αριστερά) εκπρόσωπος της VMC, μαζί με τον κ. David Rosse διευθυντή πωλήσεων της VMC Ευρώπης.

Ο κ. Σωκράτης Καμιναράς (αριστερά) εκπρόσωπος της VMC, μαζί με τον κ. David Rosse διευθυντή πωλήσεων της VMC Ευρώπης.

-David, γνωρίζουμε τη VMC σαν μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής αγκιστριών, τι άλλο κατασκευάζει;

Όντως η εταιρία στηρίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στην κατασκευή, παραγωγή και διανομή αγκιστριών σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον έχουμε και κάποια άλλα προϊόντα στη γκάμα μας, κυρίως υλικά που χρησιμοποιούμε στις αρματωσιές μας όπως παραμάνες και στριφτάρια, όμως κατά 99% η δουλειά μας είναι το αγκίστρι.

– Που ακριβώς κατασκευάζονται τα VMC;

Η εταιρία βρίσκεται στη Γαλλία, στην ίδια περιοχή όπως ξεκίνησε πριν από πάρα πολλά χρόνια. Αποτελεί μία οικογενειακή επιχείρηση παρότι έχει μεγαλώσει αρκετά τόσο σε όγκο παραγωγής, όσο και σε κύκλο εργασιών. Στο ίδιο εργοστάσιο έχουμε επενδύσει πολλά χρήματα και συνεχίζουμε να επενδύουμε γιατί δεν σκοπεύουμε να μεταφέρουμε την παραγωγή. Έτσι οικοδομούμε ένα νέο κτίριο δίπλα στο εργοστάσιο και προσλαμβάνουμε επιπλέον προσωπικό.  Διατηρώντας την παραγωγή στη Γαλλία, το βασικότερο μας πλεονέκτημα είναι ότι κρατάμε τα υψηλά πρότυπα ποιότητας τόσο στη κατασκευή όσο και στις πρώτες ύλες. Όλες οι πρώτες ύλες προέρχονται από την Ευρώπη.

vmc_6

– Ξέρουμε ότι η VMC έχει και στην Αμερική ένα μεγάλο μερίδιο αγοράς, και εκεί τα προϊόντα είναι Ευρωπαϊκά;

Φυσικά. Λειτουργεί εκεί μία θυγατρική εταιρία με το όνομα VMC Inc. όπου ο πρόεδρος της εταιρίας είναι Γάλλος, μάλιστα εργαζόταν στα κεντρικά μας στη Γαλλία πριν αναλάβει. Το ίδιο συμβαίνει και με μία τρίτη θυγατρική, στην Ασία και συγκεκριμένα στην Σιγκαπούρη. Έτσι καλύπτουμε το σύνολο των εξαγωγών, με την βοήθεια και των δύο αυτών εταιριών. Η κύρια παραγωγή μας λοιπόν γίνεται στη Γαλλία, σε ποσοστό πάνω από 95%. Ένα 5% προϊόντων κατασκευάζεται στο εργοστάσιο μας στην Ασία, αλλά τα προϊόντα αυτά είναι συγκεκριμένα και αποκλειστικά για την τοπική αγορά.

vmc_8

– Πώς κατασκευάζεται ένα αγκίστρι;

Ένα αγκίστρι είναι πολύ απλό στην κατασκευή αλλά ταυτόχρονα και πολύ περίπλοκο αν θέλουμε να πετύχουμε μία σταθερή και καλή ποιότητα. Ξεκινά σαν σύρμα από ατσάλι, κάνουμε το σχήμα του, θερμική επεξεργασία και κάποιες ακόμα ειδικές διαδικασίες ανάλογα με το μοντέλο. Η θερμοκρασία, το φινίρισμα, η επικάλυψη όλα αλλάζουν ανάλογα με το τι θέλουμε να πετύχουμε. Το κάθε ψάρεμα έχει τις δικές του ανάγκες και πρέπει το αγκίστρι να τις καλύπτει απόλυτα. Εδώ να αναφέρω ότι οι μηχανές που κατασκευάζουν αγκίστρια κατασκευάζονται από μηχανικούς της VMC. Είναι πολύ σημαντική αυτή η εσωτερική τεχνογνωσία. Παράγουμε λοιπόν το μηχάνημα, το συντηρούμε και συνεχώς βελτιώνουμε τις διαδικασίες για την βέλτιστη ποιότητα.

vmc_7

– Ποια από τα νέα προϊόντα της VMC ξεχωρίζουν;

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τις σαλαγκιές που κατασκευάζουμε. Μάλιστα θεωρώ πως είμαστε ο μεγαλύτερος προμηθευτής στη παγκόσμια αγορά όσον αφορά τα τεχνητά δολώματα. Αρκετές γνωστές εταιρίες όπως η Rapala, η Storm, και πολλές ακόμα εταιρίες τεχνητών δολωμάτων φορούν στα ψαράκια τους σαλαγκιές VMC. Οι σαλαγκιές μας είναι ιδιαίτερα ποιοτικές και ανταγωνιστικές, είμαστε περήφανοι που παράγουμε κάτι σαν αυτό στη Γαλλία σήμερα.

vmc_2

-Στην Ελλάδα ποια αγκίστρια της VMC έχουν μεγαλύτερες πωλήσεις, αυτά που προορίζονται για τους επαγγελματίες ή για την ερασιτεχνική αλιεία;

Σίγουρα η αγορά των επαγγελματιών είναι μεγαλύτερη. Με την βοήθεια του τοπικού συνεργάτη μας, κ. Καμιναρά, εδώ και πολλά χρόνια έχουμε κατασκευάσει εξειδικευμένα προϊόντα ειδικά για την Ελλάδα, προκειμένου να καλύψουμε σωστά την αγορά. Τα επαγγελματικά VMC αγκίστρια είναι best seller, σιγά σιγά όμως εστιάζουμε σε πολλές τεχνικές ψαρέματος. Casting, surfcasting, σαλαγκιές για τεχνητά αλλά και πολύ μικρά αγκίστρια για match fishing τεχνικές, αποτελούν ένα μικρό μόνο μέρος της γκάμας που έχουμε. Ήδη σε πολλές χώρες διανέμουμε αγκίστρια που αφορούν την ερασιτεχνική αλιεία και έχουν μεγάλο μερίδιο της αγοράς.

-Τι άλλα νέα προϊόντα να περιμένουμε από την VMC;

Για να σας δώσω μία ιδέα για το 2014 παρουσιάσαμε 120 νέα μοντέλα που προορίζονται σε big game, surfcasting, και άλλες τεχνικές, όλες για ψάρεμα σε θάλασσα. Με τεχνολογία που τα κάνει ιδιαίτερα αιχμηρά, με τέλειο σχήμα για πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Συνεχώς λοιπόν εμπλουτίζουμε την γκάμα μας με ποιοτικά εξειδικευμένα αγκίστρια για την κάθε τεχνική, από το πιο μικρό ως το πιο μεγάλο και απαιτητικό ψάρι.

 

Tags
VMC David Rosse Σωκράτης Καμιναράς
Comodo SSL