Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Συντονισμένες επιχειρήσεις του λιμενικού για την καταπολέμηση της παράνομης αλιείας αχινών

18 Μαΐου, 2024

Συντονισμένες επιχειρήσεις του λιμενικού για την καταπολέμηση της παράνομης αλιείας αχινών

Κατασχέθηκαν 3.500 αχινοί στον Μάραθο, πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα που έχει εντοπίσει το Λιμεναρχείο Βόλου καθώς και 900 τεμάχια στη Χαλκίδα

Αλιευτικός έλεγχος στο Βόλο

Κύκλωμα παράνομων αλιέων που εξορμούν από την Πιερία στη Μαγνησία, αποκάλυψε ο χθεσινός αλιευτικός έλεγχος που έκαναν στελέχη του Γραφείου Αλιείας του Λιμεναρχείου Βόλου στη θαλάσσια περιοχή Μάραθος, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 3.500 αχινοί (Paracentrotus Lividus) που είχαν παράνομα αλιευθεί από τρείς άνδρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ η συγκεκριμένη υπηρεσία του Λιμεναρχείου Βόλου είχε εδώ και ημέρες είχε πληροφορίες ότι γίνεται παράνομη αλιεία αχινών στη συγκεκριμένη περιοχή και αποφάσισε να δράσει.
Τέσσερις λιμενικοί μετέβησαν πολύ νωρίς το πρωί στο σημείο που τους υποδείχτηκε και έπιασαν στα πράσα τους δράστες. Πρόκειται για άτομα αλβανικής καταγωγής, τα οποία μάλιστα έχουν απασχολήσει ξανά τις λιμενικές αρχές, σε άλλες περιοχές της χώρας, όπου φέρεται να έχουν δράσει ανάλογα.

Οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές λένε πως οι συγκεκριμένοι φέρεται να είχαν βουτήξει ξημερώματα στο σημείο, κι έτσι εξηγείται η μεγάλη ποσότητα των αχινών που εντοπίστηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν.

Οι αχινοί ποντίστηκαν ξανά στη θάλασσα, ενώ από την υπηρεσία του λιμενικού κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων κατά των αλιέων. Υπολογίζεται πως το συνολικό πρόστιμο που αναμένεται να επιβληθεί στους τρείς παράνομους αλιείς θα ξεπερνά τα 2.000 ευρώ, ενώ συνεχίζονται οι έλεγχοι σε όλη τη Μαγνησία.

Αλιευτικός έλεγχος στη Χαλκίδα

Τις απογευματινές ώρες σήμερα, στα πλαίσια διενέργειας αλιευτικών ελέγχων από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, εντοπίστηκε 33χρονος αλλοδαπός στην παραλία Έξω Παναγίτσα, να έχει αλιεύσει εννιακόσια (900) τεμάχια αχινών, σε απαγορευμένη χρονική περίοδο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα αχινών και έπειτα επαναποντίστηκε στη θάλασσα, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Comodo SSL