Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Σύρος: Γέμισε η θάλασσα από τσούχτρες – Προειδοποίηση από το Λιμεναρχείο

19 Δεκεμβρίου, 2020

Σύρος: Γέμισε η θάλασσα από τσούχτρες – Προειδοποίηση από το Λιμεναρχείο

Μεγάλος αριθμός μεδουσών σε διάφορες θαλάσσιες περιοχές της Σύρου – Προειδοποίηση από το Λιμεναρχείο

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Σύρου και από το σχετικό ρεπορτάζ στο cyclades24.gr, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε αρκετές θαλάσσιες περιοχές του νησιού (Αγ. Νικόλαος, Βάρη, Φάμπρικα, Φοίνικας, κλπ), έχει παρατηρηθεί έντονο το φαινόμενο της εμφάνισης μεγάλου αριθμού μεδουσών (τσούχτρες), οι οποίες στην περίπτωση επαφής τους με το ανθρώπινο σώμα μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές επιπτώσεις, όπως, έντονο πόνο, τσούξιμο, αίσθηση καύσου, μώλωπες.
Ορισμένα είδη μεδουσών μπορούν να επηρεάσουν ακόμη και διάφορα συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού και να προκαλέσουν προβλήματα που χρήζουν άμεσης ιατρικής αντιμετώπισης.

Το Λιμεναρχείο Σύρου έγινε αποδέκτης σχετικών αναφορών, κυρίως από χειμερινούς κολυμβητές και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του ανέλαβε άμεσα πρωτοβουλίες. Στελέχη του Λιμεναρχείου Σύρου διενήργησαν αυτοψία σε υποδειχθείσες θαλάσσιες περιοχές διαπιστώνοντας όντως την ύπαρξη πλήθους μεδουσών.

Στα πλαίσια των αναληφθεισών ενεργειών το Λιμεναρχείο Σύρου ενημέρωσε εγγράφως τις συναρμόδιες υπηρεσίες, Δήμο Σύρου Ερμούπολη, την αρμόδια Διεύθυνση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κλπ, προκειμένου με τη σειρά τους να ενεργήσουν αρμοδίως

Πηγή: cyclades24.gr

Tags
Σύρος Τσούχτρες Μέδουσες [jetpack-related-posts]
Comodo SSL