Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Σύρος: Νεκρά θράψαλα ξεβράστηκαν σε παραλία (ΦΩΤΟ)

5 Αυγούστου, 2023

Σύρος: Νεκρά θράψαλα ξεβράστηκαν σε παραλία (ΦΩΤΟ)

Μπροστά σε ένα ασυνήθιστο θέμα βρέθηκαν σήμερα το πρωί, λουόμενοι που επέλεξαν να κάνουν το μπάνιο τους την παραλία “Σαντορινιοί”.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του syrostoday.gr, λουόμενοι εντόπισαν δεκάδες νεκρά καλαμάρια (θράψαλα), τα οποία είχαν ξεβραστεί στην παραλία.

Το περιστατικό μπορεί να θεωρηθεί μεμονωμένο, αποδίδοντάς το σε ψαρά που πιθανότατα χρησιμοποίησε τα μικρά μαλάκια ως δόλωμα πετώντας όσα δεν χρησιμοποίησε στη θάλασσα, είτε ότι τα μικρά θράψαλα πιάστηκαν στα δίχτυα ψαράδων, οι οποίοι τα έριξαν στη θάλασσα.

Εμείς, χωρίς να γνωρίζουμε το λόγο που βρέθηκαν τα θράψαλα νεκρά στη παραλία, να σημειώσουμε πως παλιά υπήρχαν παραλίες που στην κορύφωση της αναπαραγωγικής διαδικασίας τα θράψαλα έβγαιναν στην ακτή χάνοντας τη ζωή τους, και οι ντόπιοι που γνώριζαν αυτή την συνήθεια τα μάζευαν, πολλές φορές μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες.

Πηγή: syrostoday.gr

Ακολουθήστε το boatfishing.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις θαλασσινές ειδήσεις για το σκάφος, το ψάρεμα και την κατάδυση από την Ελλάδα και τον κόσμο

Tags
Ξεβράστηκαν θράψαλα θράψαλα σε παραλία Θράψαλα Σαντορίνη
Comodo SSL