Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Συστηματικοί έλεγχοι στα περισσότερα λιμάνια της χώρας αλλά και σε μαρίνες από το Λιμενικό.

15 Αυγούστου, 2020

Συστηματικοί έλεγχοι στα περισσότερα λιμάνια της χώρας αλλά και σε μαρίνες από το Λιμενικό.

Έπειτα από τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, το Λιμενικό Σώμα αυξάνει τους ελέγχους στα λιμάνια της χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ακτοφυλακής και έπειτα από τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, επιβάλλοντας καθολική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους και παράταση των μέτρων στα πλοία της γραμμής, το Λιμενικό Σώμα αυξάνει τους ελέγχους στα λιμάνια της χώρας.

Όλοι οι επιβάτες θα πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου καθώς απαιτείται μια διαδικασία για την επιβίβασή τους, όπως η συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου και η θερμομέτρηση.

Επίσης θα πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου, ενώ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μόνο στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου. Επίσης υπάρχει ειδική διάταξη για τους επιβάτες στα αεροπορικά καθίσματα, ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω.

Εκτός από τα κεντρικά λιμάνια της χώρας, παραβάσεις που βεβαιώνονται από τις λιμενικές αρχές σε όλη την Ελλάδα.

Στη Ζάκυνθο, συνολικά 14 παραβάσεις για την μη τήρηση των μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού έχει επιβάλει μέχρι σήμερα το Λιμεναρχείο, ξεκινώντας τους ελέγχους από τα μέσα Ιουλίου οπότε είχαμε και την αύξηση της τουριστικής κίνησης στο νησί μας.

Οι 11 παραβάσεις αφορούν το μήνα Ιούλιο, ενώ από τις αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί 3 παραβάσεις και σε όλες τις περιπτώσεις πρόκειται για θαλάσσια σκάφη, ημερόπλοια και όχι μόνο, όπου δεν τηρούνται μέτρα όπως οι αναγκαίες αποστάσεις, οι σημάνσεις κτλ.

Στο Βόλο, μόνο τη Κυριακή, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου βεβαίωσε έντεκα παραβάσεις σε επιβάτες των επιβατηγών πλοίων «Πρωτεύς», «Εξπρές Σκιάθος», του φλάινγκ ντόλφιν «Ερατώ» και ημερόπλοιου. Παρά τις συστάσεις των πληρωμάτων που πληρούσαν κανονικά τα προστατευτικά μέτρα, οι επιβάτες δεν φορούσαν μάσκες.

Στα νησιά της Δωδεκανήσου, από την αρχή ισχύς των μέτρων οι έλεγχοι των λιμενικών αρχών σε όλα ήταν εντατικοί. Χαρακτηριστικό των ελέγχων αυτών είναι τα στοιχεία που παρουσιάζει «Η Ροδιακή» όπου σε χρονικό διάστημα μόλις μίας εβδομάδας διενεργήθηκαν περισσότεροι από 1.100 έλεγχοι!

Ειδικότερα, από τις 21 έως τις 26 Απριλίου σε Ρόδο, Λίνδο, Χάλκη, Τήλο και Καστελόριζο πραγματοποιήθηκαν από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου 467 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 16 παραβάσεις.

Το Λιμενικό Σώμα θα βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων ενώ εντατικοί είναι οι έλεγχοι στα λιμάνια και τις μαρίνες για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού θα είναι συνεχής.

Tags
Λιμενικό Σώμα Έλεγχοι Λιμενικών Αρχών Ταξίδια
Comodo SSL