Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Τα νέα του Γλαύκου

6 Οκτωβρίου, 2015

Τα νέα του Γλαύκου

Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου έλαβε χώρα άλλο ένα θεωρητικό σεµινάριο στα γραφεία του συλλόγου µε οµιλητή αυτή τη φορά τον Αντρέα Κωστανάσιο και θέµα «Τα άσπρα ψάρια του χειµώνα : Τεχνικές και µυστικά». Στο σεµινάριο αυτό αναλύθηκαν τα βασικά είδη ασπρόψαρων (λαβράκι, κέφαλος, σαργός, µελανούρι, σηκιός) που ζουν στη ρηχή και µεσαία ζώνη, ο εξοπλισµός που απαιτείται για το ψάρεµά τους, οι τεχνικές που είναι πιο αποδοτικές για την προσέγγιση και σύλληψή τους, καθώς και εξειδικευµένες συµβουλές για το εκάστοτε είδος που έχουν προέλθει από την πολυετή εµπειρία του οµιλητή.
Τα σκιτσάκια που µε µεγάλη επιτυχία ζωγράφιζε ο οµιλητής έκαναν την παρουσίαση πιο ευχάριστη, ενώ στο τέλος του σεµιναρίου αφότου απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις και απορίες που υπήρχαν, ακούστηκαν διάφορες ιστορίες µε θέµα τι άλλο από τα ψάρια!
Επίσης ένα πολύ πρωτότυπο σεµινάριο πραγµατοποιήθηκε για πρώτη φορά στα γραφεία του συλλόγου στις 12 Μαρτίου µε θέµα «Εντοπισµός ψαριών από τα µικρόψαρα. Μοντέρνες τεχνικές». Εισηγητής του σεµιναρίου ήταν ο Τάσος Χάλαρης, ο οποίος παράλληλα µε την παρουσίαση του θέµατος έδειχνε και πλάνα από υποβρύχιο βίντεο επεξηγώντας τον τρόπο µε τον οποίο µπορεί κανείς να καταλάβει βλέποντας συγκεκριµένα µικρόψαρα εάν υπάρχει κοντά κάποιο αξιόλογο θήραµα, ανάλογα µε τη διάταξη και συµπεριφορά τους. Επίσης αναλύθηκαν όλες οι υπο-περιπτώσεις που µπορεί να συναντήσει κάποιος και δόθηκε ξεχωριστή σηµασία στην κάθε τεχνική ψαρέµατος. Το παρόν θέµα ήταν πολύ επίκαιρο για το µήνα αυτό και σίγουρα όσοι εκµεταλλευτούν τις γνώσεις που έλαβαν θα δουν το όφελος της παρουσίας τους στο σεµινάριο στην ψαροβελόνα τους!

Comodo SSL