Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

TAKHΣ ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ, Νέος εξοπλισµός WINNER

Απρίλιος 27, 2018

TAKHΣ ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ, Νέος εξοπλισµός WINNER

Η εταιρία ειδών αλιείας ΤΑΚΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ, με έδρα την Θεσσαλονίκη καινοτομεί στη χώρα μας, τόσο από την ακτή όσο και από το σκάφος.

Ήταν από τις πρώτες εταιρίες με εξειδίκευση στο εγγλέζικο – match fishing, jigging, ψάρεμα για μπαλάδες και άλλες τεχνικές. Πιθανόν οι πιο παλιοί να θυμούνται τα σεμινάρια jigging που έγιναν στη Χαλκιδική από επώνυμους ιταλούς ψαράδες και μάλιστα στη θάλασσα σε ειδικά επιλεγμένα σκάφη. Σήμερα η εταιρία συνεχίζει να αποτελεί πρωτοπόρος στην εισαγωγή ειδών αλιείας. Τα προϊόντα με την επωνυμία WINNER, χαρακτηρίζονται για την απόδοσή τους στο ψάρεμα αλλά και την αντοχή τους. Εντύπωση μας έκανε το νέο καλάμι για slow jigging με λιανική προτεινόμενη τιμή τα 60 ευρώ! Ρωτήσαμε λοιπόν τον ιδρυτή της εταιρίας Τάκη Καλαϊτζή να μας ενημερώσει σχετικά με τον νέο εξοπλισμό της εταιρίας:

1. Ποιές είναι οι τεχνικές από το σκάφος που έχετε ‘’στοχεύσει’’ με τη νέα σειρά  WINNER;
Όλες οι τεχνικές ψαρέματος είναι στο στόχο μου. Ιδιαίτερα οι νέες τεχνικές του jigging. Έκανα μεγάλο αγώνα για να τις διαδώσω στην Ελλάδα. Στερήθηκα  χρόνο, ξόδεψα χρήματα σε κάτι που ήταν τότε άγνωστο. Όλα δείχνουν όμως πως δικαιώθηκα τελικά.

2. Το ίδιο θα σας ρωτήσω για τις τεχνικές από ακτή.
Υποστηρίζω όλες τις τεχνικές από ακτή. Γενικώς το ψάρεμα είναι ένα χόμπι το οποίο σε κάνει να ξεχνιέσαι από έγνοιες και σκοτούρες, ειδικά σε τέτοιους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Θα έδινα όμως λίγο παραπάνω έμφαση στην τεχνική του εγγλέζικου. Το βρίσκω πιο συναρπαστικό και καθηλωτικό ψάρεμα. Αρμονίζει τη σκέψη με την αντίδραση. Έχει και το πλεονέκτημα ότι σου δίνει την ευκαιρία για ψάρεμα περισσότερους μήνες το χρόνο από κάποιο άλλο είδος ψαρέματος. Εμπειρικά θα ήθελα να πω πως όταν ψαρεύουμε εγγλέζικο καλό θα είναι στον εξοπλισμό μας να έχουμε και ένα καλάμι spinning. Πολλές φορές θα τύχει ενώ ψαρεύουμε να μας επισκεφτούν κυνηγάρικα ψάρια. Κρίμα δεν είναι να χάσουμε τέτοια ευκαιρία;

3. Πως γίνεται η επιλογή εξοπλισμού και πως καταφέρνετε να πετύχετε τέτοιες τιμές στα προϊόντα WINNER;
Όλη μου τη ζωή την έζησα στη θάλασσα. μπορώ να πω ότι γεννήθηκα στη θάλασσα. Ο πατέρας μου ήταν επαγγελματίας ψαράς. Παράλληλα διατηρούσαμε και κατάστημα ειδών αλιείας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Αυτή μου η εμπειρία, η αγάπη μου και το μεράκι για το ψάρεμα όπως και πολλά ταξίδια που έκανα στο εξωτερικό, κυρίως στην Ιταλία όπου ψάρευα με Ιταλούς μου έδωσαν αρκετές γνώσεις για να μπορώ να σχεδιάζω και να επιλέγω τον κατάλληλο εξοπλισμό. Το 2002 ιδρύω την εταιρεία ‹›WINNER’’, το δικό μου brand name όπου κατασκευάζω προϊόντα σε Ιαπωνία , Κίνα και Ευρώπη. Έτσι καταφέρνω να παραμερίσω τους μεσάζοντες , που καμιά φορά είναι αρκετοί μέχρι το χέρι του καταναλωτή, για να έχω τιμές χαμηλές σε καλή ποιότητα.

4. Ποιές είναι οι τεχνικές που αυτή τη στιγμή προτιμούν οι Έλληνες ψαράδες από ακτή και από σκάφος;
Οι τεχνικές που προτιμούν οι Έλληνες ψαράδες στην πλειονότητα τους είναι απλές. Υπάρχει βέβαια τα τελευταία χρόνια ένα μικρό κομμάτι ψαράδων, το οποίο μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο, όπου κάνει και εξειδικευμένο ψάρεμα. Πολλοί προσπαθούν να μάθουν τις νέες τεχνικές, αλλά υπάρχουν κάποια καταστήματα που είτε δεν τα ξέρουν, είτε τα ξέρουν ημιτελή. Έτσι μπερδεύονται παραπάνω.

5. Θυμίστε μας λίγο τα σεμινάρια που είχατε πραγματοποιήσει στη Χαλκιδική για το σχεδόν άγνωστο τότε jigging!
Το 1998 είχα την τύχη να γνωρίσω την TICA. Ένα μεγάλο εργοστάσιο κατασκευής καλαμιών και μηχανισμών ψαρέματος, άγνωστο για πολλούς τότε στην Ελλάδα. Παράλληλα γνωρίστηκα με πολλούς Ευρωπαίους αντιπροσώπους της. Ιδιαίτερη ήταν όμως η γνωριμία μου με τον Ιταλό αντιπρόσωπο της TICA με τον οποίο διατηρώ φιλικές σχέσεις ακόμα.

Επισκεπτόμουν την Ιταλία αρκετά συχνά και πολλές φορές πήγαινα και για ψάρεμα. Εκεί έμαθα πολλά για τις νέες τεχνικές του jigging. Σε μια από τις επισκέψεις μου γνώρισα και τον Sandro Onofaro. Ένας καταξιωμένος ψαράς σε ψάρεμα από σκάφος. Ο Sandro εκείνη την περίοδο δούλευε ως σπόνσορας στα προϊόντα της TICA κάνοντας επιδείξεις και σεμινάρια για την δυνατότητα των καλαμιών και των μηχανισμών της TICA. Υιοθέτησα την ιδέα των σεμιναρίων και έκανα δύο σεμινάρια.

Το πρώτο ήταν το 2008. Ήταν διήμερο σεμινάριο με 1η μέρα θεωρία στο ξενοδοχείο ‘’ΚΕΛΥΦΟΣ’’ στο Μαρμαρά Χαλκιδικής και τη 2η μέρα ψάρεμα από σκάφος στην περιοχή του Μαρμαρά. Το δεύτερο σεμινάριο έγινε το 2010 πάλι με τον Sandro στην περιοχή του Πόρτο Κουφό.

6. Εκτός των σεμιναρίων από σκάφος, πραγματοποιήσατε και άλλα σεμινάρια;
Από το 1998 μέχρι τώρα διοργάνωσα διάφορα σεμινάρια στο εγγλέζικο, feeder, bolognese σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας τα οποία είχαν μεγάλη απήχηση και επιτυχία. Σαν σκοπό είχα να προσκαλέσω εκτός από ψαράδες και καταστήματα, ανεξάρτητα αν ήταν πελάτες μου, για να ενημερωθούν σε αυτές τις τεχνικές που μέχρι τότε ήταν άγνωστες στην Ελλάδα.

7. Πως το βλέπετε το μέλλον της ερασιτεχνικής αλιείας;
Την ερασιτεχνική αλιεία δεν την σταματάει τίποτε ούτε ακόμη και αυτή η οικονομική κρίση. Βέβαια την έχει περιορίσει αρκετά. Εδώ έρχομαι να πω σαν συμβουλή προς τους αναγνώστες. Μην σταματάτε να ψάχνεστε. Ενημερωθείτε για τα προϊόντα πριν τα αγοράσετε. Είμαι σίγουρος πως ένας καλά ενημερωμένος ψαράς μπορεί να φτιάξει μια γκάμα από προϊόντα που χρειάζεται σε καλή ποιότητα και σε καλές τιμές.

Καλάμι Expert Light Jig
Η εταιρία Τάκης Καλαϊτζής, ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος της WINNER, παρουσιάζει μία νέα πρόταση για τα light ψαρέματα, όπως το Tai rubber που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μια από τις πιο ανερχόμενες τεχνικές στη χώρα μας. Το Expert Light Jig είναι ελαφρύ (135 γραμμάρια), διαθέτει καλής ποιότητας δαχτυλίδια Αlconite που μοιράζουν σωστά στο blank τις ασκούμενες δυνάμεις, προσφέροντας παράλληλα ευαισθησία και καλύτερη αίσθηση του πλάνου μας, ακόμα και στα πιο ανεπαίσθητα τσιμπήματα. Ανήκει και αυτό στη νέα σειρά εδειδικευμένων καλαμιών της WINNER, που κατασκευάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύψουν τις εκάστοτε απαιτήσεις της κάθε τεχνικής. Κατασκευάζεται από Carbon, το μήκος του είναι 2,00 μ. και για να διευκολύνεται η μεταφορά του είναι δίσπαστο. Ελαφρύ και κατάλληλο για πολύωρα ψαρέματα με max jig weight 180 gr.

Καλάμι Slow Pitch Jig
Το καλάμι Slow Pitch Jig ανήκει στη νέα σειρά εδειδικευμένων καλαμιών της WINNER, που κατασκευάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύψουν τις εκάστοτε απαιτήσεις της κάθε τεχνικής. Παρά τον λεπτό του κορμό, είναι ιδιαίτερα δυνατό και διαθέτει ευαισθησία, ώστε να αντιλαμβανόμαστε άμεσα το strike, ενώ η επαναφορά του θα δώσει ζωή στον πλάνο. Η διάταξη των δαχτυλιδιών επιτρέπει να ψαρευτεί και με μηχανισμό spinning. Το blank κατασκευάζεται από Carbon Nano Technology, το μήκος του είναι 1,95 μ. και αποτελείται από δύο μέρη. Είναι ελαφρύ και δεν κουράζει στο ψάρεμα, το βάρος του είναι 175 γραμμάρια και έχει jig weight 50 – 200 gr.

Νέοι Πλάνοι WINNER
Η εταιρία WINNER παρουσιάζει τα καινούρια της πλάνα για shore jigging αλλά και για slow σε ρηχά νερά. Νέος σχεδιασμός με φυσική κίνηση για μοναδικά ψαρεματα. Η σειρά διατίθεται σε 7 χρώματα και 4 μεγέθη, 40, 60, 80 και 100gr. Με ενισχυμένα και κοφτερά αγκίστρια για εύκολα και σίγουρα καρφώματα!

Νέα TAI RUBBER
Νέα ειδικά σχεδιασμένα TAI RUBBER για να δημιουργούν τη σωστή κίνηση τόσο κατά τη βύθιση όσο και κατά την ανάκτηση τους. Διαθέτουν σωληνάκι από τεφλόν για να μη πληγώνεται το παραμαλο. Με ενισχυμένα αγκίστρια!

Τεχνητά ψαράκια κοπαδάκι
Πρόκειται για ιδιόμορφα τεχνητά της WINNER που μιμούνται κοπαδάκι μικρόψαρων για να προσελκύσουν καλύτερα τους θηρευτές τους. Με μήκος 9 εκατοστών, βάρους 10 και με μια πλεύση πολύ αληθοφανή είναι σίγουρο πως θα μας εντυπωσιάσουν με το πόσο εύκολα μπορούν να ξεγελάσουν τα ψάρια. Μάλιστα τα δυο μικρά ψαράκια έχουν στο πίσω μέρος τους ειδικές εξοχές για να αφήνουν απόνερα και να έλκουν καλύτερα τα κυνηγιάρικα ψάρια όπως είναι τα μανάλια, οι παλαμίδες, οι λούτσοι και τα γοφάρια.

 

ΤΑΚΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ – Είδη Αλιείας
τηλ.: 2310 510.244
www.takiskalaitzis.gr

Tags
Συνέντευξη Τάκης Καλαϊτζής WINNER
Comodo SSL