Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Αντώνης Ιωνάς

Τάσος Μεϊντάνης EVYL, πρωτοπόρος στις ανοξείδωτες κατασκευές

Ιούλιος 26, 2017

Τάσος Μεϊντάνης EVYL, πρωτοπόρος στις ανοξείδωτες κατασκευές

Η έκθεση Boat & Fishing Show 2017 για µία φορά ακόµα έκλεισε µε τον καλύτερο τρόπο, τόσο για του επαγγελµατίες του χώρου, όσο και για τους τελικούς καταναλωτές, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους όσους την επισκέφτηκαν, να γνωρίσουν από κοντά νέα καινοτόµα προϊόντα, καινούργιες σειρές σκαφών και ειδών αλιείας αλλά και να δηµιουργήσουν νέες συνεργασίες και να ανοιχτούν νέοι δρόµοι στη γαλάζια επιχειρηµατικότητα. Μέσα όµως από µία τέτοια µεγάλη θαλασσινή συνάντηση, πάντα υπάρχουν κάποια εκθέµατα που πραγµατικά σου τραβάνε την προσοχή µε την πρώτη µατιά, τόσο για την καινοτοµία τους, όσο και για την ποιότητά τους. Κάποια από αυτά που πρωταγωνίστησαν και έκαναν το stand της εταιρείας ΕΒΥΛ να ξεχωρίζει και να τραβάει το ενδιαφέρον του κόσµου, ήταν οι ανοξείδωτες ναυτιλιακές κατασκευές (πασαρέλες, t-top, βάσεις βοηθητικής µηχανής) που για πρώτη φορά η εταιρία παρουσίασε σε ευρύ κοινό.

Την εταιρία εκπροσώπησε ο κύριος Τάσος Μειντάνης, παρουσιάζοντας στον κόσµο τη µεγάλη γκάµα ανοξείδωτων ναυτιλιακών κατασκευών που προσφέρει η ΕΒΥΛ. Συναντήσαµε τον Τάσο στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στον Ασπρόπυργο για να έχουµε µια πληρέστερη ενηµέρωση για τα προϊόντα της και να µπορέσουµε να σας παρουσιάσουµε προιόντα και καινοτοµίες για το σκάφος, που θα πρωταγωνιστήσουν σε παγκόσµιο επίπεδο και όχι µόνο στον Ελληνικό χώρο.

Η πατέντα της ΕΒΥΛ για την Ηλεκτρική Συρόµενη Βάση Εξωλέµβιας VE εντυπωσιάζει µε την ευκολία που προσφέρει στο ρίξιµο ή µάζεµα του βοηθητικού κινητήρα. Η κατασκευή είναι βαρέως τύπου, από ανοξείδωτη λαµαρίνα Super Mirror 2 mm πάχος, και η κίνηση επιτυγχάνεται µε µοτέρ µειωτήρα 12V και ανοξείδωτο κοχλία. Υπάρχει σε τέσσερα µοντέλα, το VE 600 µε µήκος βάσης 60 cm, το VE 700 µε µήκος βάσης 70 cm, και τα VE 800 και VE 900 µε µήκος 80 και 90 cm αντίστοιχα.

BF: Τάσο καταρχήν να σε ευχαριστήσουµε για τη συµµετοχή της ΕΒΥΛ στη Boat & Fishing Show που πραγµατικά τράβηξε το ενδιαφέρον όλων των επισκεπτών, θα θέλαµε να µας κάνεις µία πρώτη γνωριµία µε την εταιρεία.

Να σας ευχαριστήσω και εγώ µε τη σειρά µου και να σας συγχαρώ για τη διοργάνωση της έκθεσης. Η εταιρία µας χρονολογείται από το 1978. Ξεκίνησε µε την κατασκευή µηχανηµάτων για την επεξεργασία κρέατος, καινοτόµα µηχανήµατα που έλειπαν από το χώρο κατεργασίας κρέατος και σε σύντοµο διάστηµα καταξιώθηκε και στο χώρο των ανοξείδωτων κατασκευών.

H εταιρία πλέον κατασκευάζει όλη τη γκάµα των ανοξείδωτων κατασκευών. Προϊόντα της εταιρίας απευθύνονται στη βιοµηχανία τροφίµων – φαρµακοβιοµηχανία αρχιτεκτονικές εφαρµογές – Οικοδοµή – Ναυτιλία. Την τελευταία πενταετία κατασκευάζουµε εξοπλισµό για µικρότερα σκάφη.

Συρόμενη τέντα σκάφους EVYL ST που προσαρμόζεται σε κάθε T-Top. Η κίνηση μπορεί να γίνει χειροκίνητα ή ηλεκτροκίνητα, έχει εσωτερικές μπουκάλες αζώτου για ομαλό άνοιγμα και δυνατό τέντωμα πανιού. Στη φωτογραφία έχει τοποθετηθεί σε ένα ιδιαίτερο T-Top σχεδίασης και κατασκευής ΕΒΥΛ.

BF: Από όσο γνωρίζω είσαι άνθρωπος που αγαπάς τη θάλασσα και έχεις το δικό σου σκάφος, έτσι λοιπόν πιστεύω πως γνωρίζεις από πρώτο χέρι τις ανάγκες που υπάρχουν. Οι κατασκευές της εταιρίας σε τι σκάφη απευθύνονται;

Θα συµφωνήσω και θα συµπληρώσω λέγοντας ότι η θάλασσα για όλους τους Έλληνες εκτός από αγάπη είναι και µια σηµαντική ψυχοθεραπεία για τους δύσκολους καιρούς που διανύουµε. Μέσα από τη δίκη µου εµπειρία ασχοληθήκαµε στην εταιρία να κατασκευάσουµε προϊόντα που έλειπαν από την αγορά και είναι απαραίτητα σε όσους ασχολούνται µε τη θάλασσα. Απευθύνονται σε όλα τα είδη µικρών και µεσαίων σκαφών. Οι ανάγκες είναι διαφορετικές και ποικίλουν ανάλογα τον τύπο του σκάφους και την χρήση του. Συγκεκριµένα υπάρχουν διάφορα αξεσουάρ ή µικρές custom κατασκευές που µπορούν να µπουν και στο πιο µικρό συµβατικό σκάφος ή κάποιο βαρκάκι. Ρολ µπαρ, ρέλια, χειρολαβές, ενισχύσεις, καλαµοθήκες, ότι µπορεί να φανταστεί κάποιος µπορούµε να το κατασκευάσουµε. Καλύπτουµε τις ανάγκες των ανθρώπων που κάνουν ταξίδια αναψυχής αλλά όσο και αυτών που ασχολούνται µε το ψάρεµα. Θα δει κάποιος στο εργοστάσιο µας να κατασκευάζονται ταυτόχρονα µία µεγάλη δουλειά για κάποιο γιωτ αλλά και µια όµορφη λιτή βάση για τους φανούς ναυσιπλοΐας.

Πασαρέλες σκάφους ηλεκτρικές, συρόμενες και σπαστές βαρέως τύπου από ανοξείδωτο ατσάλι Super Μirror 316 σε διάφορα μεγέθη. Ανοξείδωτες κατασκευές κατά παραγγελία, roll bar, T-top και ότι άλλο χρειάζεται ένα σκάφος!

BF: ∆ύο από τις κατασκευές τις εταιρείας πρέπει να σου οµολογήσω πως συζητήθηκαν πάρα πολύ έντονα, τόσο από το κοινό, όσο όµως και από τους ίδιους τους κατασκευαστές των σκαφών, είναι η ηλεκτρική συρόµενη βάση για τη βοηθητική µηχανή, αλλά και το t-top µε τη προέκταση της τέντας.

Η ηλεκτρική συροµένη βάση για τη βοηθητική µηχανή είναι παγκόσµια καινοτοµία οπού παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην έκθεση και ήδη έχουµε καταθέσει αίτηση κατοχύρωσης της στον ΟΒΙ (Αριθµό:20170200063). Τοποθετώντας τη βάση στο σκάφος έχουµε τη δυνατότητα µε το πάτηµα ενός κουµπιού να ρίχνουµε αυτόµατα την εξωλέµβια µηχανή στο νερό όπως και να τη µεταφέρουµε όσο µέσα θέλουµε στο σκάφος. Μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε επίσης για το T – Top. ∆ιαθέτει ένα πρωτοποριακό σχεδιασµό ενώ το µοντέλο µε τις λάµες απευθύνεται κυρίως σε σπορ σκάφη λόγω της µοντέρνας γραµµής του. Η προέκταση της τέντας είναι και αυτό ένα νέο προϊόν οπού µπορείς να τοποθετήσεις σε οποιοδήποτε σκάφος φέρει Hard Top ή T -Top. H ιδιαιτερότητα της τέντας αυτής είναι οι δυο µπουκάλες αζώτου που φέρει στην κάθε συροµένη σωλήνα, επιτυγχάνεται έτσι µόνιµη πίεση 10 kg και η δυνατότητα να ταξιδεύουµε και µε ανοιχτή τέντα. Οι διαστάσεις του προσαρµόζονται στο σκάφος και υπάρχουν δυο τύποι: ηλεκτρικό άνοιγµα τέντας και χειροκίνητο.

 

BF: Τάσο από την εµπειρία σου, τι χρειάζονται τα ανοξείδωτα µας στο σκάφος για να παραµείνουν «αστραφτερά». Έχει να κάνει και µε την ποιότητα του µετάλλου;

Αυτό που λέω σε κάθε πελάτη που αγοράζει οποιαδήποτε ανοξείδωτη κατασκευή είναι πως δεν υπάρχει υλικό πάνω στην γη που να µην φθείρετε µε το χρόνο! Το ίδιο ισχύει και µε τον ανοξείδωτο χάλυβα. Μετά από µεγάλο χρονικό διάστηµα φυσικά. Για να επιµηκύνουµε την ζωή των ανοξείδωτων µας πάνω στο σκάφος και για να γυαλίζουν σαν καινούργια χρειάζονται ένα ξέβγαλµα τακτικά µε γλυκό νερό και στέγνωµα µε ένα µαλακό πανί. Σε περίπτωση που παρατηρήσουµε οποιαδήποτε οξείδωση υπάρχουν καθαριστικά στα ναυτιλιακά ειδή που θα λύσουν το πρόβληµα. Οι ποιότητες του µετάλλου που έχουν καθιερωθεί στην αγορά εδώ και χρόνια είναι η σειρά AISI 304 KAI AISI 316. Η σειρά AISI 316 είναι ιδανική για την ναυτιλία έχοντας µεγαλύτερη περιεκτικότητα σε νικέλιο και χρώµιο.

 

BF: Η ηλεκτρόλυση µας επηρεάζει τα ανοξείδωτα στο σκάφος και πως µπορούµε να το αποφύγουµε;

Ηλεκτρόλυση ονοµάζεται το φαινόµενο κατά το οποίο δύο διαφορετικά µέταλλα έρχονται σε επαφή µε το ίδιο υγρό (ηλεκτρολύτης), µε αποτέλεσµα να µετακινείται µάζα από το ηλεκτροθετικότερο µέταλλο (άνοδος) προς το λιγότερο ηλεκτροθετικό (κάθοδος). Κατά την ηλεκτρολυτική διάβρωση, το πιο ηλεκτροθετικό από τα δύο µέταλλα διαβρώνεται σταδιακά. Είναι ένα φυσικό φαινόµενο και δεν µπορούµε να το εξαλείψουµε. Η συνήθης λύση που δίνουµε είναι να κατευθύνουµε την ηλεκτρόλυση εκεί που θέλουµε και τοποθετώντας ανόδιο στα µεταλλικά στοιχεία φθείρεται το ανόδιο.

 

Κλείνοντας αυτή την πρώτη επαφή, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω και να ανανεώσουµε το ραντεβού µας ώστε να έχουµε την ευκαιρία να παρουσιάσουµε αυτά τα καινοτόµα προϊόντα στην πράξη, δηλαδή ραντεβού στη θάλασσα πάνω σε ένα σκάφος παρουσιάζοντας µας τις λύσεις που προσφέρει σε όλο το θαλασσινό κοινό η ΕΒΥΛ.

 

  • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
  • ΕΒΥΛ – ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
  • Διεύθυνση: Λεωφ. Νάτο και Μεγαρίδος, Ασπρόπυργος
  • Τηλέφωνο: +30 2104928508 | 2105596644
  • http://www.evyl.gr/

Tags
Συνέντευξη Τάσος Μεϊντάνης EVYL Ανοξείδωτες Κατασκευές Inox Ανοξείδωτα
Comodo SSL