Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Ταξίδι στην Παράδοση - ΝΑΟΚ

14 Οκτωβρίου, 2015

Ταξίδι στην Παράδοση - ΝΑΟΚ

Την Κυριακή 21 Σεπτεµβρίου, ο Ναυταθλητικός Όµιλος Καρλοβάσου σε συνεργασία µε το ∆ήµο Σάµου, προσέφεραν ένα «Ταξίδι στην Παράδοση», στα πλαίσια των εργασιών προετοιµασίας του Μουσείου Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 11 π.µ., µε τους παρευρισκόµενους να επιβιβάζονται σε διάφορα σκάφη, παραδοσιακά και µοντέρνα, µε προορισµό τον Άγιο Ισίδωρο, όπου και ξεναγήθηκαν στα παραδοσιακά ναυπηγεία της περιοχής και γνώρισαν από κοντά τον τρόπο ναυπήγησης των ξύλινων σκαφών.
Η επόµενη στάση ήταν η παραλία στο Σεϊτάνι, όπου µικροί και µεγάλοι είχαν την ευκαιρία να κολυµπήσουν στα γαλαζοπράσινα νερά και να γευτούν τους µεζέδες που προσέφερε το τµήµα παραδοσιακών σκαφών του Ναυταθλητικού Οµίλου Καρλοβάσου.
Μετά την επιστροφή στο λιµάνι του Καρλοβάσου, οι παρευρισκόµενοι παρακολούθησαν διαλέξεις στο κτήριο του Ναυταθλητικού Οµίλου, µε την παρουσία όλων των αρχών του νησιού.
Ο κ. Κώστας ∆αµιανίδης, αρχιτέκτων, µίλησε για το έργο του Μουσείου Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου, και η κ. Ελένη Στεφάνου, µουσειολόγος, για το Μ.Ν.Ν.Τ.Α. εκτός των τειχών, µε θέµα «Το µουσείο, η τοπική οικονοµία και ο πολιτισµικός τουρισµός».

paradosh_3

Μετά τις διαλέξεις ακολούθησε βράβευση παραδοσιακών ναυτικών, ξυλοναυπηγών και υλοτόµων, από το ∆ήµαρχο Σάµου κ. Αγγελόπουλο, τον Ταξίαρχο Σάµου και άλλες αρχές και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι στιγµές, όπου οι παραδοσιακοί εργάτες της γης και της θάλασσας παρέλαβαν βουρκωµένοι τα διπλώµατα αναγνώρισης του πολύχρονου κόπου τους.
Ακολούθησε µικρή δεξίωση, προσφορά του Ναυταθλητικού Οµίλου Σάµου σε όλους τους παρευρισκόµενους.
Η όµορφη εκδήλωση έκλεισε µε γλέντι και χορό στην προβλήτα του λιµανιού, και χαρακτηρίστηκε από το µεγάλο κέφι του κόσµου που συνέχιζε να χορεύει ακόµα και µετά τα µεσάνυχτα.
Όλοι όσοι συµµετείχαν, θαλασσινοί ή στεριανοί, χαιρέτισαν µε την παρουσία τους τη δηµιουργία του Μουσείου Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών, και εξέφρασαν την ευχή να επαναληφθεί η συγκεκριµένη εκδήλωση, η οποία πρόσφερε γνώσεις πάνω στη ναυπηγική τέχνη στο νησί µας και άφθονη διασκέδαση.
Ο Ναυταθλητικός Όµιλος Καρλοβάσου, ευχαριστεί το ∆ήµο Σάµου, το ίδρυµα ∆ηµητρίου και το Τµήµα Παραδοσιακών Σκαφών του για την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης, καθώς και όλους τους ιδιοκτήτες σκαφών που συµµετείχαν µε τα σκάφη τους στο «Ταξίδι στην Παράδοση».

Tags
Σάμος Ναυταθλητικός Όµιλος Καρλοβάσου Παραδοσιακά Καϊκια Ξύλινα Σκάφη Παραδοσιακά Σκάφη
Comodo SSL