Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

Δεν άργησα να καταλάβω ότι η θάλασσα για μένα δεν αποτελεί απλά ένα στοιχείο της φύσης. Έχοντας μεγαλώσει στην Κάρυστο, δίπλα στο γαλάζιο του Αιγαίου και την άγρια ομορφιά του Κάβο Ντόρου, έμαθα από μικρός να την σέβομαι και να την αγαπώ. Με αυτό το κοινό στοιχείο γνώρισα τον πρόεδρο Αντώνη Δρόσο και τα υπόλοιπα μέλη του νεοϊδρυθέντος τότε Ναυτικού Ομίλου Καρύστου, όπου περιέργως είχαν όλη την διάθεση να απαντήσουν σε κάθε μου ερώτημα.

Ιδίως ο Αντώνης αποτέλεσε για μένα το μέντορά μου στο ψάρεμα, τόσο στο ψαροτούφεκο, όσο και σε αρκετές τεχνικέ ψαρέματος επιφανείας. Με τον καιρό, τα μέλη του ομίλου έγιναν μια μεγάλη οικογένεια, άνθρωποι με κοινή αγάπη τη θάλασσα, αντάλλασαν εποικοδομητικές απόψεις, μοιράζονταν γνώσεις χωρίς υστεροβουλία και το κυριότερο, εμφυσούσαν στους νεότερους τα θαλασσινά ιδεώδη και τους μεταλαμπάδευαν την αγνή και αμόλυντη αλιευτική τους συνείδηση. Λίγο μετά τις σπουδές, αφού ήδη αρθρογραφούσα για το περιοδικό Βυθός έπεσα στα «βαθιά» αναλαμβάνοντας την διεύθυνση σύνταξης του περιοδικού Σκάφος. Σε αυτό το περιβάλλον έμαθα πως η γαλανή κρύβει δύναμη, μια ήρεμη δύναμη που διαθέτουν όλοι οι θαλασσινοί.
Αντέχουν κρύα, ταλαιπωρία, αψαριές και παρόλα αυτά επιμένουν, ακόμα και όταν όλα μοιάζουν μαύρα. Ίσως αυτό να διαδραμάτισε πρωτεύοντα ρόλο στην απόφασή μας να φτιάξουμε μαζί με τον Αντώνη το Boat & Fishing. Παρά τις καλοπροαίρετες επισημάνσεις για τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες της εποχής, εμείς προτιμήσαμε να πράξουμε αυτό που αγαπάμε, όσο καλύτερο μπορούμε, μακριά από την μιζέρια και την γενικότερη απαισιοδοξία.
Έχοντας σαν εφόδιο την πολυετή εμπειρία μας στη θάλασσα και τον έντυπο τύπο και φυσικά την πλήρη υποστήριξη των συνεργατών μας σαν αρωγό του «οράματός» μας, η προσπάθεια αυτή δεν είναι απλώς «άλλο ένα περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος». Παρόλο που το Boat & Fishing προκάλεσε από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η έκδοσή του, εμείς, οι συντελεστές του, παραμένουμε πιστοί στις πεποιθήσεις μας και προσηλωμένοι σε αυτό που αγαπάμε, με βασικό μας στόχο, να φτιάξουμε το περιοδικό που οι ίδιοι θα θέλαμε να διαβάζουμε. Γεμάτο σκαφάτα ψαρέματα, παράκτιες τεχνικές και εμπειρίες, καθώς και πλούσια ύλη για τα νέα σκάφη και τους κινητήρες της αγοράς.

Σκοπεύουμε να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση σε καινοτόμες τεχνικές και τεχνοτροπίες (ψάρεμα με καγιάκ) βαδίζοντας σε άγνωστα για την Ελλάδα «μονοπάτια», στη χρήση και την απόλυτη εξοικείωση με χρήσιμα θαλασσινά όργανα (βυθόμετρα-GPS), ενώ τα άρθρα που θα γεμίζουν τις σελίδες του περιοδικού μας, θα εμπλουτίζονται με συμβουλές και πολύτιμα μυστικά των έμπειρων συνεργατών μας, ώστε να έχουμε πάντα μια ολοκληρωμένη άποψη για το κάθε θέμα.
Οφείλω να ευχαριστήσω τους παλαιούς φίλους και συνεργάτες μας που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν και στήριξαν αυτή την ομολογουμένως δύσκολη προσπάθεια, αλλά και τους νέους που είχαν όλη την καλή διάθεση να συμμετέχουν στο περιοδικό μας. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι ένα περιοδικό δεν είναι το χαρτί, τα μελάνια ή το άψυχο DVD, είναι οι άνθρωποι που αφιερώνουν κάθε μήνα χρόνο και κόπο.

Comodo SSL