Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Τεράστιας αξίας και με μεγάλη ιστορία το σκάφος που βυθίστηκε στη Σούδα

4 Φεβρουαρίου, 2021

Τεράστιας αξίας και με μεγάλη ιστορία το σκάφος που βυθίστηκε στη Σούδα

To  ιστιοφόρο που βυθίστηκε στον κόλπο της Σούδας κατασκευάστηκε το 1902 και η αξία του ξεπέρναγε το 1.000.000 ευρώ.

Ένα ιστιοφόρο με μεγάλη ιστορία ήταν το σκάφος του άτυχου Βρετανού που βρέθηκε νεκρός στον κόλπο της Σούδας, την περασμένη Κυριακή (31.01.2021). Το εντυπωσιακό σκαρί του 74χρονου Σκωτσέζου ευγενή κατασκευάστηκε το 1902 και η αξία του ξεπέρναγε το 1.000.000 ευρώ.

Το «Coral of Cowes» που βυθίστηκε στη Σούδα κατασκευάστηκε από τους White Brothers ως Bamba III και μετονομάστηκε το 1923, ενώ κέρδισε το King’s Cup το 1926 και το 1928. Αργότερα το 2005, υποβλήθηκε σε συντήρηση, στο Κέιπ Τάουν της Νοτίου Αφρικής και αργότερα στο Peake Yacht Services στη Γρενάδα υπό τον τότε ιδιοκτήτη του Ρίτσαρντ Όσβαλντ.

Το 98ft (30m) σκάφος, είναι γνωστό στον κόσμο των σκαφών και έχει συμμετάσχει σε πολλούς αγώνες στο παρελθόν στο Cowes, στην Καραϊβική και στη Μεσόγειο, αναφέρει το Flashnews.

Very sad news. My old schooner Coral has gone down with all hands.
5 years ago I handed her over to a new skipper. That…

Δημοσιεύτηκε από Richard Oswald στις Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2021

Ο Richard Oswald ο πρώην ιδιοκτήτης του σκάφους πριν τον άτυχο Hugh Roberts, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του 74χρονου, δήλωσε συντετριμμένος:

«Ήταν μία πολύ θλιβερή είδηση. Πριν από πέντε χρόνια παρέδωσα αυτό το υπέροχο σκάφος σε έναν νέο κυβερνήτη. Αυτός ο καπετάνιος, ένας Σκωτσέζος, ένας πραγματικός κύριος, ο Χαγκ Ρόμπερτς, πρώην αξιωματικός του ναυτικού, οδηγός αγώνων αυτοκινήτων και ένα πραγματικός λόρδος. Απόψε θα σηκώσω ένα ποτήρι από το καλύτερο ουίσκι βύνης στη μνήμη του Hugh και του ασύγκριτου σκάφους του», έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Δείτε εικόνες του σκάφους από τη ναυτική ιστοσελίδα Sandeman:

Πηγή: newsit.gr

Tags
Βυθίστηκε Ιστιοφόρο Σούδα Coral of Cowes [jetpack-related-posts]
Comodo SSL