Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Θάσος: 4 δύτες συνελήφθησαν για παράνομη αλιεία

17 Νοεμβρίου, 2023

Θάσος: 4 δύτες συνελήφθησαν για παράνομη αλιεία

Στη σύλληψη τριών ημεδαπών ηλικίας 51, 34, 32, καθώς και μιας 36χρονης αλλοδαπής προέβησαν τις μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Θάσου, για παράβαση των άρθρων 3 και 5 του Π.Δ. 48/2018 όπως ισχύει (Επιτρεπόμενα αλιευτικά εργαλεία και μέθοδοι αλίευσης/Ελάχιστο επιτρεπόμενο βάρος και μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός αλιευόμενων ατόμων, αντίστοιχα) το οποίο τιμωρείται με το άρθρο 8 του ίδιου Π.Δ.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω κατελήφθησαν στο σκάφος τους στο λιμάνι της Θάσου να έχουν αλιεύσει με καταδυτικές στολές/συσκευές και να μεταφέρουν παράνομα άνω του μέγιστου αριθμού επιτρεπόμενων αλιευμάτων “HOLOTHURIA SPP”. Ειδικότερα, είχαν αλιεύσει χίλια εξακόσια ογδόντα άτομα αυτού του είδους αντί του επιτρεπτού των τετρακοσίων ατόμων ανά ημέρα και ανά σκάφος. Επίσης, διαπιστώθηκε η ύπαρξη υπολειπόμενου μεγέθους ολοθούριων, κάτω από το επιτρεπτό όριο των εκατόν ογδόντα γραμμαρίων.

Από τη Λιμενική Αρχή της Θάσου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε ο καταδυτικός εξοπλισμός, ενώ τα αλιεύματα επιστράφηκαν στη θάλασσα καθώς ήταν ζωντανά.

Ακολουθήστε το boatfishing.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις θαλασσινές ειδήσεις για το σκάφος, το ψάρεμα και την κατάδυση από την Ελλάδα και τον κόσμο

Tags
Παράνομη Αλιεία Θάσος Λιμενική αρχή Θάσου
Comodo SSL