Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Θεσπρωτία: Έβαλαν φωτιά στο σκάφος για να αποφύγουν τον έλεγχο

Μάιος 13, 2019

Θεσπρωτία: Έβαλαν φωτιά στο σκάφος για να αποφύγουν τον έλεγχο

Συγκεκριμένα σκάφος Θ/Γ ονόματι «MELODY» σημαίας Γερμανίας με δύο Ουκρανούς επιβαίνοντες ηλικίας 33 και 35 ετών αντίστοιχα, εντοπίστηκε στη θαλάσια περιοχή «ΑΡΙΛΛΑ» Θεσπρωτίας από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος Ηγουμενίτσας και αφού αρνήθηκαν τον έλεγχο επί του σκάφους, τους ζητήθηκε να καταπλέυσουν στο λιμένα Συβότων.

Κατά τη διάκρεια του πλου ο κυβερνήτης του θαλαμηγού σκάφους μείωσε την ταχύτητα του για να καθελκύσει το βοηθητικό σκάφος (tender) και στη συνέχεια κοντά στη θέση του κυβερνήτη εκδηλώθηκε φωτιά, ενώ οι δύο επιβαίνοντες είχαν επιβιβαστεί στο βοηθητικό σκάφος.

Οι αλλοδαποί περισυνελέγησαν από το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, και για τη κατάσβεση της φωτιάς κατέφτασε στο σημείο Πυροσβεστικό πλοίο. Η φωτιά όμως επεκτάθηκε στο κατάστρωμα του θαλαμηγού σκάφους γρήγορα με αποτέλεσμα να βυθιστεί.

Μετά τη βύθηση στου Θ/Γ «MELODY» παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ιριδίζουσας μορφής έκτασης περίπου χιλίων τετραγωνικών μέτρων, η οποία αντιμετωπίστηκε από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ενώ διενεργείται προανάκρηση από το Κεντικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Tags
Λιμενικό Σώμα Ηγουμενίτσας Θεσπρωτία
Comodo SSL