Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Θλίψη στην ιστιοπλοϊκή οικογένεια για την απώλεια του Γιάννη Κωστόπουλου

9 Μαρτίου, 2021

Θλίψη στην ιστιοπλοϊκή οικογένεια για την απώλεια του Γιάννη Κωστόπουλου

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Ναυτικού Ομίλου Ανοιχτής Θάλασσας εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήριά στην οικογένεια του Γιάννη Κωστόπουλου για την απώλειά του, που γέμισε όλους θλίψη.

Ο Γιάννης Κωστόπουλος υπήρξε μια κορυφαία προσωπικότητα της ελληνικής ιστιοπλοΐας και της ανοικτής θάλασσας. Το 1988 ο Κωστόπουλος δημιούργησε την ιστορική ιστιοπλοϊκή ομάδα της ΩΚΥΑΛΟΥ, που κατέκτησε για τρία συνεχή χρόνια (1988, 1989 και 1990) το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοικτής θαλάσσης στην κατηγορία 3/4ΤΟΝ και ΟΝΕ ΤΟΝ. Τα σκάφη του με την ονομασία ΩΚΥΑΛΟΣ ήταν πάντα τα κορυφαία της εποχής τους, ανεβάζοντας το επίπεδο και τον ανταγωνισμό του αθλήματος της ιστιοπλοΐας ανοιχτής θάλασσας εντός και εκτός Ελλάδας, ενώ η οργάνωση των ομάδων του αποτέλεσε έμπνευση και πρότυπο για πολλούς ιστιοπλόους της χώρας.

Το 1994 ξεκίνησε μάλιστα το project Alpha Sailing Team με τη λειτουργία σχολών ιστιοπλοΐας για το προσωπικό της Τράπεζας. Στην ομάδα της Θεσσαλονίκης από το 2000 έως και το 2006, με προπονητή τον Στέφανο Μεταξιώτη, περισσότερα από 100 στελέχη των υποκαταστημάτων της πόλης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και αγαπήσουν την ιστιοπλοΐα με το σκάφος Alpha Bank ΒΟΡΡΑΣ (GRE3) με συνεχή παρουσία σε αγώνες, όπως Aegean Regatta και Αγώνας Β. Σποράδων (όπου κατέκτησαν 1ες θέσεις), Πανελλήνια Πρωταθλήματα ιστιοπλοΐας και πολλούς άλλους. Την άνοιξη του 2007, ο Γιάννης Κωστόπουλος μεταβίβασε το ΙΜΧ-38 Alpha Bank ΒΟΡΡΑΣ στον Όμιλο, αναγνωρίζοντας τη συμβολή του ΝΟΑΘ στη διάδοση του αθλήματος στη Βόρεια Ελλάδα, ώστε το σκάφος να συνεχίζει να αποτελεί το μέσο με το οποίο, όσοι αγαπούν τη θάλασσα, θα μπορούν να έρχονται σε επαφή με αυτή.

Ο Όμιλός, θα τιμά πάντα τη μνήμη του Γιάννη Κωστόπουλου, συνεχίζοντας με τη δραστηριότητά του και τα χιλιάδες μίλια που θα ταξιδεύει ο ΒΟΡΡΑΣ, να εκπληρώνει το σκοπό του, να φέρνει νέους ανθρώπους στη θάλασσα, μαθαίνοντας τους τι σημαίνει ναυτοσύνη και ευ αγωνίζεσθαι.

Καλές Θάλασσες Γιάννη Κωστόπουλε!

Tags
Ναυτικός Όμιλος Ανοιχτής Θάλασσας [jetpack-related-posts]
Comodo SSL