Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Τι ισχύει με τη μετακίνηση για τη επισκευή του σκάφους, του κινητήρα και του τρέιλερ

13 Νοεμβρίου, 2020

Τι ισχύει με τη μετακίνηση για τη επισκευή του σκάφους, του κινητήρα και του τρέιλερ

 Το lockdown έχει καθηλώσει πολλές από τις καθημερινές μας διαδικασίες, όπως και τις εξορμήσεις στη θάλασσα. Είναι λοιπόν η καταλληλότερη στιγμή, τώρα που υπάρχει ο χρόνος, να συντηρήσουμε σκάφη μας, τον κινητήρα και το τρέιλερ.

 Τα συνεργεία μηχανών θαλάσσης και σκαφών, είναι ανοιχτά σε όλη την Ελλάδα

 Μετά από ερώτηση του σωματείου ΣΕΜΕΞ ενημερωθήκαμε για τα παρακάτω σχετικά με την μετάβαση των πελατών μας στα συνεργεία επισκευής εξωλεμβίων.

 Έπειτα από απάντηση σε σχετικό ερώτημά προς τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κο. Σταμπουλίδη, σας ενημερώνουμε ότι για την μετάβαση τους στα συνεργεία επισκευής και συντήρησης οχημάτων θεωρείται μετάβαση σε «κατάστημα πρώτης ανάγκης» και συνεπώς επιτρέπεται.

Η παραπάνω μετακίνηση επιτρέπεται, αρκεί να δηλωθεί με έναν από τους παρακάτω 3 τρόπους:

1. Αποστολή SMS στο 13033 αιτιολογίας εξόδου (2):
Παράδειγμα: 2 (κενό) ονοματεπώνυμο, οδός, αριθμός, πόλη.

2. Βεβαίωση τύπου Β

(κατ’ εξαίρεση μετακίνησης πολιτών):
Συμπλήρωση φόρμας και επιλογή: (Β2) Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους

3. Χειρόγραφη βεβαίωση:

Αναγραφή λόγου μετακίνησης (2) Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους:
«Μετάβαση σε συνεργείο και αναγραφή της διεύθυνσης του συνεργείου »

Τι ισχύει με την μετακίνηση/μεταφορά σκάφων
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΜΕΞ, Χρυσόστομο Σουμαλά, τα συνεργεία ή οι μεταφορείς σκαφών μπορούν να κινήσουν τα σκάφη όταν πρόκειται για την συντήρησή/επισκευή τους. Αναμέται απάντηση από ανώτερα στελέχη της Τροχαίας σχετικά με το αν επιτρέπεται ο ιδιότητης να μεταφέρει το σκάφος του προς το συνεργείο. “Τα συνεργεία μηχανών θαλάσσης δεν κατεβάζουν «ρολά» και θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν στη διάρκεια του δεύτερου καθολικού lockdown.” αναφέρει ο κ. Σουμαλάς.

 

Tags
Συντήρηση Σκάφους Συντήρηση εξωλέμβιου κινητήρα Κορονοϊός Lockdown Επισκευές σκαφών
Comodo SSL