Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Τήνος: Περιπέτεια για κωπηλάτη SUP που παρασύρθηκε - Αντιμετώπισε διοικητικές κυρώσεις

4 Αυγούστου, 2020

Τήνος: Περιπέτεια για κωπηλάτη SUP που παρασύρθηκε - Αντιμετώπισε διοικητικές κυρώσεις

Πάλεψαν με τη θάλασσα και τα κύματα ένας χειριστής σανίδας SUP και τρεις κολυμβητές στην Τήνο, με την περιπέτειά τους να έχει αίσιο τέλος, παρά τους κινδύνους που διέτρεξαν.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας το Λιμεναρχείο Τήνου, για την ύπαρξη ενός 33χρονου Έλληνα χειριστή σανίδας όρθιας κωπηλασίας (SUP), στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Ρωμανού ο οποίος είχε παρασυρθεί από τα ρεύματα και αδυνατούσε να επιστρέψει στη στεριά. Μάλιστα, έγινε προσπάθεια να του παρασχεθεί βοήθεια από λουόμενους που κολύμπησαν στα ανοιχτά για να τον εντοπίσουν, με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν και αυτοί.

Άμεσα, ξεκίνησαν έρευνες στην εν λόγω περιοχή από ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, το Τ/Χ σκάφος ”SAN ROMANO” Τ.Π. 1973-Ι και ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς.

Ο 33χρονος εντοπίστηκε, καλά στην υγεία του, από το σκάφος ”SAN ROMANO”, το οποίο τον περισυνέλεξε, καθώς και άλλους τρεις κολυμβητές, οι οποίοι είχαν προστρέξει σε βοήθεια, και τους μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα Αγίου Ρωμανού ν. Τήνου.

Ο τολμηρός κωπηλάτης δε γλύτωσε τις προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις από το Λιμεναρχείο Τήνου, καθώς η χρήση σανίδας κάτω από τέτοιες καιρικές συνθήκες απαγορεύεται.

Πηγή: cyclades24.gr

Tags
SUP Τήνος Περιπέτεια στη Θάλασσα
Comodo SSL