Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Τιτανικός: Λύθηκε το μυστήριο με το περίεργο αντικείμενο δίπλα από το ναυάγιο 26 χρόνια μετά

6 Δεκεμβρίου, 2022

Τιτανικός: Λύθηκε το μυστήριο με το περίεργο αντικείμενο δίπλα από το ναυάγιο 26 χρόνια μετά

Για χρόνια ο Πολ Χένρι Ναρζεολέ, ένας από τους εξερευνητές του ναυαγίου, δεν μπορούσε να λύσει ένα μυστήριο γύρω από το ναυάγιο του Τιτανικού. Ειδικότερα, το 1996 είχε δει στο σόναρ ένα περίεργο αντικείμενο.

Τι θα μπορούσε να είναι; Ένα κομμάτι του διάσημου ναυαγίου; Ή κάποιος γεωλογικός σχηματισμός;

Πριν από 26 χρόνια, ο χειριστής του υποβρύχιου οχήματος δεν ήταν σε θέση να διερευνήσει περισσότερο αυτό το περίεργο σήμα και έτσι παρέμεινε μυστήριο μέχρι και σήμερα.

«Ηφαιστειακός ύφαλος»

https://www.youtube.com/watch?v=fx_NfzR-PKI

Το «μυστήριο» αυτό ήρθε να λύσει σήμερα μια άλλη επιστημονική ομάδα, με τον Ναρζεολέ να συμμετέχει στις έρευνες.

Δεδομένα που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού από την εταιρεία OceanGate και την μη κερδοσκοπική οργάνωση OceanGate Foundation αποκαλύπτουν ότι το ηχητικό αυτό σήμα είναι ένας ηφαιστειακός ύφαλος, όπου «φιλοξενούνται» κοράλλια, σφουγγάρια και άλλα είδη θαλάσσιας ζωής.

«Θα μπορούσε να είναι πολλά πράγματα, μεταξύ των οποίων και ένα άλλο ναυάγιο» τόνισε σε ανακοίνωση Τύπου ο Ναρζεολέ.

«Αναζητούσα την ευκαιρία να εξερευνήσω αυτό το μεγάλο αντικείμενο που εμφανίστηκε στο σόναρ πριν από τόσα χρόνια. Ήταν μια απίστευτη εμπειρία να εξερευνήσω αυτή την περιοχή και να εντοπίσω αυτό τον εντυπωσιακό ηφαιστειακό σχηματισμό, που είναι γεμάτος ζωή» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Αυτός ο σχηματισμός βασάλτη, που βρίσκεται σε βάθος 2,8χλμ και έχει έκταση 100 μέτρων, ονομάστηκε προσωρινά κορυφογραμμή Ναρζεολέ – Φάνινγκ τιμώντας επί της ουσίας τον πρώτο εξερευνητή αλλά και τον Όισιν Φάνινγκ, έναν από τους ειδικούς της φετινής εκστρατείας της OceanGate..

Ο Τιτανικός είναι ένα από τα πιο γνωστά ναυάγια του πλανήτη -αν όχι το πιο γνωστό.Το πλοίο βυθίστηκε την 15η Απριλίου του 1912 κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού, μετά από σύγκρουση με παγόβουνο στο βόρειο Ατλαντικό.

Πηγή: ethnos.gr

***

Ακολουθήστε το boatfishing.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις θαλασσινές ειδήσεις για το σκάφος, το ψάρεμα και την κατάδυση από την Ελλάδα και τον κόσμο

Tags
Ναυάγια Τιτανικός
Comodo SSL