Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Το πρώτο ηλεκτρικό ταχύπλοο κάνει ντεμπούτο στις λίμνες της Ελβετίας

12 Σεπτεμβρίου, 2020

Το πρώτο ηλεκτρικό ταχύπλοο κάνει ντεμπούτο στις λίμνες της Ελβετίας

Το πρώτο ηλεκτροκίνητο ταχύπλοο στον κόσμο, το οποίο μειώνει την κατανάλωση ενέργειας και το θόρυβο – καθώς και τη θαλάσσια ρύπανση έκανε το ντεμπούτο του στις λίμνες της Ελβετίας.

Το Candela Seven  κατασκευάζεται στη Σουηδία. Εκεί φτιάχνεται το μεγαλύτερο ποσοστό των εξαρτημάτων του, συναρμολογείται και γίνονται οι τελικές δοκιμές. Τα μέρη του κύτους και του καταστρώματος είναι κατασκευασμένα από 100% ανθρακονήματα.

Το σκάφος μπορεί να φτάσει ταχύτητες 55 km ανά ώρα ενώ τα πτερύγιά του μειώνουν την τριβή του νερού – και την επίδραση των κυμάτων που χτυπούν στο σκάφος – μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας κατά 80% σε σύγκριση με τα κανονικά σκάφη που κινούνται με ντίζελ, κάτι που επεκτείνει την εμβέλεια του σκάφους στα 90 χλμ. (56 μίλια).

Μέχρι τώρα, τα ηλεκτρικά σκάφη τείνουν να θυσιάζουν είτε την ταχύτητα είτε το εύρος λόγω των ορίων χωρητικότητας των μπαταριών τους.

Η Candela Seven έκανε το ελβετικό ντεμπούτο της στη λίμνη της Λουκέρνης αυτήν την εβδομάδα και προσβλέπει σε μια ευρωπαϊκή περιοδεία. Η εταιρεία με έδρα τη Στοκχόλμη έχει παραδώσει 16 σκάφη από πέρυσι.Το σκάφος, το οποίο κοστίζει περίπου 250.000 ευρώ (296.000 δολάρια), ταιριάζει στις πόλεις  της Ελβετίας, όπως η Ζυρίχη, η Λουκέρνη και η Γενεύη, δήλωσε ο Vogel.

«Επειδή δεν έχουμε πρόσκρουση με τα κύματα, έχουμε μια ήσυχη και ομαλή διαδρομή», δήλωσε ο Ελβετός εισαγωγέας Christian Vogel στο Reuters. Οι άνθρωποι θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν για να μετακινούνται σε λίμνες ή για ημερήσιες εκδρομές », είπε. «Μπορείτε να το οδηγήσετε με καθαρή συνείδηση από περιβαλλοντική άποψη και είναι πολύ διασκεδαστικό», δήλωσε.

Πηγή: Reuters

Tags
Σκάφος Ηλεκτρικό σκάφος Ελβετία [jetpack-related-posts]
Comodo SSL