Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Τόνος 212 κιλών πουλήθηκε για 606.911 ευρώ!

5 Ιανουαρίου, 2017

Τόνος 212 κιλών πουλήθηκε για 606.911 ευρώ!

Στην παραδοσιακή γιαπωνέζικη πρωτοχρονιάτικη δημοπρασία τόνου στην κεντρική ιχθυόσκαλα του Τόκιο ο πρώτος τόνος του 2017 πουλήθηκε στην τιμή των 74.2 εκατομμυρίων γιεν, που σημαίνει 606.911 ευρώ! Ναι καλά διαβάσατε εξακόσιες έξι χιλιάδες ευρώ, για ένα τόνο βάρους 212 κιλών, που σημαίνει ότι το κάθε κιλό από αυτό το ψάρι κοστίζει σχεδόν 3.000 ευρώ!

Ο «χρυσός» τόνος πιάστηκε στα ανοιχτά της βόρειας Ιαπωνίας και αγοράστηκε από Ιαπωνική αλυσίδα εστιατορίων sushi, αφού η προσφορά του υπεύθυνου της εταιρίας ξεπέρασε τις υπόλοιπες για έκτη συνεχόμενη χρονιά.

Η πρώτη δημοπρασία του έτους προσελκύει πάντα υψηλές προσφορές από τα εστιατόρια που την βλέπουν ως ένα καλό μέσω marketing. Είναι η δεύτερη ακριβότερη τιμή που έχει πουληθεί στην συγκεκριμένη ιχθυόσκαλα από το 1999. Η πρώτη ήταν το 2013 όπου ένας ερυθρός τόνος πωλήθηκε για 155,4 εκατομμύρια γεν, δηλαδή 1,27 εκατομμύρια ευρώ!

Ο υπεύθυνος των εστιατορίων που θα σερβιριστεί ο τόνος δήλωσε ότι μπορεί το ψάρι να ήταν λίγο ακριβό, όμως άξιζε τα λεφτά του λόγω της υψηλής ποιότητας, του καλού σχήματος και μεγέθους.

Οι οικολόγοι από την άλλη πλευρά εναντιώνονται σε όλη αυτή την δημοσιότητα που παίρνει η αγοροπωλησία ενός τόνου, αφού όπως λένε επισκιάζει το πρόβλημα υπεραλίευσης και τις προσπάθειες διάσωσης του ερυθρού τόνου. Λένε ότι ο πληθυσμός ερυθρών τόνων έχει πέσει κατακόρυφα στον Ειρηνικό ωκεανό λόγω της υπεαλίευσης.

Σημειώνουμε ότι το 80% της παγκόσμιας αλιείας του ερυθρού τόνου (bluefin) καταναλώνεται στην Ιαπωνία από συνήθως σερβίρονται ωμά, όπως sashimi και σούσι. Ένα κομμάτι ψαριού, ιδίως αυτό που προέρχεται από το υπογάστριο των ψαριών, μπορεί να κοστίζει αρκετές χιλιάδες γεν σε high end εστιατόρια στο Τόκιο.

Tags
Αλιεία Τόννου Ψάρεμα τόννου Ιαπωνία Τόνος [jetpack-related-posts]
Comodo SSL