Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Τουρκικά αλιευτικά διέσχισαν το Αιγαίο – Συναγερμός στο  Λιμενικό Σώμα

20 Μαΐου, 2021

Τουρκικά αλιευτικά διέσχισαν το Αιγαίο – Συναγερμός στο  Λιμενικό Σώμα

Δύο διαφορετικά περιστατικά που αφορούσαν σε τουρκικά αλιευτικά σκάφη κινητοποίησαν το Λιμενικό Σώμα

Την ίδια ώρα δεύτερος στολίσκος με 15 τουρκικά αλιευτικά πέρασαν από τις Κυκλάδες μεταφέροντας κλωβούς στη Μάλτα – «Στην αρχή νομίζαμε ότι κάτι γίνεται. Έμοιαζε σαν… απόβαση» λένε κύκλοι του υπουργείου Ναυτιλίας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αρχικά, 12 τουρκικά αλιευτικά που είχαν αποπλεύσει από τουρκικά λιμάνια απέναντι από τα Κατεχόμενα στην Κύπρο με προορισμό δυτική Μεσόγειο κινήθηκαν νότια της Ρόδου, νότια του Καστελλόριζου και νότια της Κρήτης. Ωστόσο χθες βρέθηκαν υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Τα πέντε συνέχισαν τον πλου τους προς τη δυτική Μεσόγειο και τα υπόλοιπα επτά αναζήτησαν ασφαλές καταφύγιο μεταξύ Γαύδου και Γαυδοπούλας. Τα επτά τουρκικά αλιευτικά δεν μπόρεσαν να «απαγκιάσουν» και ζήτησαν άδεια από τις λιμενικές αρχές να πιάσουν στη Σούδα. Το λιμενικό τους επέτρεψε τον ασφαλή κατάπλου στο λιμάνι της Σούδας.

Την ίδια ώρα συναγερμός σήμανε στις λιμενικές Αρχές και όταν εντοπίστηκε στα ραντάρ στόλος από 15 τουρκικά αλιευτικά σκάφη να πλέουν μέσα σε ελληνικά χωρικά ύδατα στις Κυκλάδες. Μετά από έλεγχο που έγινε προέκυψε ότι τα σκάφη σέρνουν ιχθυοκλωβούς για ιχθυοκαλλιέργιες,  με προορισμό τη Μάλτα.

Όπως επεσήμαναν στο protothema.gr στο πλαίσιο της ασφαλούς διέλευσης είθισται να περνάει κάποιο αλιευτικό με προορισμό τη δυτική Μεσόγειο. Εκείνο που προκάλεσε ανησυχία ήταν ο μεγάλος αριθμός των αλιευτικών.

«Στην αρχή νομίζαμε ότι κάτι γίνεται έμοιαζε σαν… απόβαση»,  είπαν κύκλοι του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και προσέθεσαν: «Προφανώς απέπλευσαν όλα μαζί από τα τουρκικά παράλια κάτι που δεν συνηθίζεται».

Ο τουρκικός αλιευτικός στόλος που έγινε αντιληπτός και στα Κύθηρα, πλέει σήμερα νότια της Μεθώνης με προορισμό τη Μάλτα.

Πηγή: protothema.gr / notospress.gr

Tags
Τουρκικά Αλιευτικά Κύθηρα Λιμενικό Σώμα Αιγαίο Τούρκικο Αλιευτικό Σούδα [jetpack-related-posts]
Comodo SSL