Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Τουρκικό αλιευτικό βρίσκεται από χτες σε Σαρωνικό και Νότιο Ευβοϊκό

Τουρκικό αλιευτικό βρίσκεται από χτες σε Σαρωνικό και Νότιο Ευβοϊκό

Το τούρκικο αλιευτικό σκάφος ABRI BABA 1 μήκους 28 μέτρων βρίσκεται από χτες το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή του Νότιου Ευβοϊκού φτάνοντας ως τον Σαρωνικό, ανοιχτά από το Σούνιο.

Συγκεκριμένα όπως φαίνεται από το Marine Traffic χθες στις 12:00 το τούρκικο αλιευτικό σκάφος βρισκόταν ανοιχτά από την Μακρόνησο και έφτασε μπροστά από το Σούνιο γύρω στις 14:00.

Εκεί έκανε κάποιες μανούβρες για δύο ώρες και συνέχισε φτάνοντας στον Πάτροκλο.

Ανάμεσα στον Αρζεντά και τον Πάτροκλο το πλοίο θα γυρίσει 180 μοίρες και θα φύγει προς κάβο Ντόρο, μέχρι ανοιχτά στο Καμπανό όπου και πάλι έστριψε και αγκυροβόλησε στο κόλπο της Καρύστου. Όλο αυτό το διάστημα που το Τούρκικο σκάφος βρίσκεται στα Ελληνικά νερά δεν ψαρεύει και πολύ πιθανόν να θέλει έχει τελικό προορισμό κάποιο καρνάγιο. Η τρελή όμως πορεία του έχει προκαλέσει ερωτηματικά, οι λιμενικές αρχές και το κέντρο παρακολουθούν τους χειρισμούς του τούρκικου αλιευτικού.

 

Τούρκικα αλιευτικά ψαρεύουν στο Αιγαίο με την βοήθεια της Τουρκικής ακτοφυλακής

Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα Τούρκοι ψαράδες στο Αιγαίο αλωνίζουν με την βοήθεια της τουρκικής ακτοφυλακής κατά των Ελλήνων που κυνηγούν το μεροκάματο του τρόμου. Δεν άλλαξε μάλιστα τίποτα ούτε μετά την οδηγία που εξέδωσε το Υπουργείο Δασών & Γεωργίας της Τουρκίας προς τους τούρκους αλιείς, να μην ψαρεύουν σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

«Η θάλασσά μας είναι γεμάτη τουρκικά σκάφη, 6 ναυτικά μίλια είναι τα χωρικά ύδατα όλο κι όλο. Τόσα χρόνια έπρεπε να είχαμε έρθει σε συνεννόηση μαζί τους ως κράτος, εμείς ως Ελληνες φταίμε», δηλώνει ο πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Σαρίκας.

Αποτέλεσμα της κατάστασης, η δραματική μείωση των αποθεμάτων για τους έλληνες ψαράδες, οι οποίοι κατά το παρελθόν έχουν δεχθεί και πυρά μέσα στα σκάφη τους.

«Επειδή δουλεύουν παράνομα, δουλεύουν και με μεγαλύτερη επιτυχία. Το 40% του θαλάσσιου αποθέματος μας το παίρνουν αυτοί», προσθέτει ο Δημήτρης Σαρίκας.

«Οι αλιείς της Αλεξανδρούπολης, όπως αναφέρει το e-evros, είχαν συνυπογράψει και εξώδικο προς τα αρμόδια υπουργεία ενάντια στις τουρκικές παραβιάσεις, στο οποίο σημείωναν ότι πλέον φοβούνται για την ασφάλειά τους.  «Απάντηση δεν πήραμε ποτέ», τονίζει ο κ. Σαρίκας.

Tags
Τούρκικο Αλιευτικό
Comodo SSL