Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Τούρκοι ψαράδες δέχθηκαν πυρά από το λιμενικό της Ρουμανίας

19 Ιουνίου, 2019

Τούρκοι ψαράδες δέχθηκαν πυρά από το λιμενικό της Ρουμανίας

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 20 Μαΐου έξω από τις ακτές της Κωνστάντζας. Η ρουμανική ακτοφυλακή δήλωσε ότι το Σύστημα Παρατήρησης (SCOMAR) εντόπισε ένα αλιευτικό σκάφος που στα ρουμανικά χωρικά ύδατα στα 52 ναυτικά μίλια ανατολικά της Κωνστάντζα στις 20:50 περίπου στις 6:50 π.μ. Το σκάφος Baba Şenol, με τουρκική σημαία, δεν απάντησε στις λεκτικές προειδοποιήσεις, όπως δήλωσε η ρουμανική ακτοφυλακή, η οποία εξαπέλυσε προειδοποιητικά πυρά με πλαστικές και αληθινές σφαίρες, με αποτέλεσμα το τουρκικό αλιευτικό σκάφος να σταμάτησει στις 2.40 μ.μ., οπότε οι συνοριοφύλακες πλησίασαν και οδηγήσαν τους ψαράδες στο ρουμανικό σκάφος.

Η Τουρκία αναμένεται να υποβάλει αίτηση στη Ρουμανία για την απέλαση των οκτώ αλιέων, οι οποίοι βρίσκονται τώρα στη ρουμανική πόλη της Κωνστάντζα, δήλωσε ο Metin Gündoğdu, ο Τούρκος επικεφαλής της επαρχίας Ordu.
Ο Saim Tandoğan, δήμαρχος της επαρχίας Perşembe του Ordu, δήλωσε ότι οι ψαράδες είχαν αναχωρήσει από το Perşembe και ότι το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της προσπάθειας των ψαράδων να κυνηγήσουν τα πλατύψαρα και σε διεθνή ύδατα.
Οι τρεις τραυματίες ψαράδες συνεχίζουν να λαμβάνουν θεραπεία στη Κωνστάντζα, ενώ οι υπόλοιποι πέντε βρίσκονται σε καλή κατάσταση, δήλωσε ο Tandoğan στις 21 Μαΐου. Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο από κάμερα κινητού τηλεφώνου και από τη Ρουμανική ακτοφυλακή αλλά και τους Τούρκους ψαράδες.

Δείτε το βίντεο: https://dai.ly/x732quk

Πηγή: newsit.gr

Tags
Λιμενικό Ρουμανίας Κωνστάντζα Τουρκία Τούρκοι Ψαράδες
Comodo SSL