Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Τραγικό τέλος για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή ψαροτούφεκου Joseba Kerejeta, απεβίωσε ψαρεύοντας σε ναυάγιο στο Μαϊάμι

24 Απριλίου, 2016

Τραγικό τέλος για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή ψαροτούφεκου Joseba Kerejeta, απεβίωσε ψαρεύοντας σε ναυάγιο στο Μαϊάμι

ο Ισπανός Joseba, 48 χρονών, ήταν ένας από τους πιο δυνατούς αθλητές υποβρύχιου κυνηγίου, έγινε γνωστός παγκοσμίως όταν το 2008 κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο στη Βενεζουέλα, αλλά και το πρωτάθλημα ψαροτούφεκου στην Ισπανία το 2006. Εκτός αυτού έχει αρκετές νίκες στην ιστορία του όπως την 3η θέση στο Ευρω-Αφρικανικό Πρωτάθλημα του 2009 στην Αλγερία και 9 πρωταθλήματα στο διάστημα 1996 – 2010 στη χώρα των Βάσκων.

Joseba-Kerejeta-spearfishingΕκτός από το ψαροτούφεκο, ο Joseba ήταν πυροσβέστης, παντρεμένος με δύο παιδιά, 2 και 6 ετών. Στις 22/4 ψάρευε σε ένα ναυάγιο στο Μαϊάμι όπου και έγινε το μοιραίο. Την Κυριακή 24 / 4 ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιήσει στη Φλόριντα σεμινάριο «Υποβρύχιο Ψάρεμα – τρόπος ζωής» στην έκθεση Blue Wild Expo.

Ο Joseba ήταν λάτρης των ταξιδιών. Το πρώτο σημαντικό ταξίδι του στην Αμερική το έκανε ως βοηθός σε ένα ιστιοφόρο από τον Ατλαντικό ως τις Καναρίους Νήσους στην Καραϊβική και έχει περιοδεύσει στους πέντε ηπείρους κάνοντας ψαροτούφεκο. Όλα αυτά τα ταξίδια είχαν δώσει μια μεγάλη γνώση των θαλασσών και των ωκεανών, καθώς και τα ψάρια τους. Δυστυχώς η συσσωρευμένη μεγάλη εμπειρία δεν μπόρεσε να τον προστατεύσει από το μοιραίο. Από αδιασταύρωτες πηγές διαβάσαμε ότι ψάρευε μόνος.

photo credit:

http://www.spearblog.com/2010/12/04/joseba-world-champion-monster-dogtooth/

http://www.baobilbao.com/el-pescador-extremo-joseba-kerejeta/

Tags
Νεκρός ψαροτουφεκάς [jetpack-related-posts]
Comodo SSL