Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Τρικαλινός έπιασε σπάνιο ψάρι, γνωστό ως χαρτόψαρο

22 Ιουλίου, 2022

Τρικαλινός έπιασε σπάνιο ψάρι, γνωστό ως χαρτόψαρο

Ένα σπάνιο ψάρι έπιασε ο Τζώρτζης Χύμας, βέρος Τρικαλινός με απόλυτα ορεινές καταβολές αλλά η διάθεση της Ειρήνης για το απέραντο γαλάζιο τον έκανε να ακολουθήσει και αυτό το καλοκαίρι την καλοκαιρινή διάθεση της συζύγου του!

Μπορεί να μη γνωρίζουμε το τρόπο που πιάστηκε, όμως αυτό που γνωρίζουμε ότι το συγκεκριμένο οφιοειδές ψάρι ζει σε ιδιαίτερα βαθιά νερά.

Πρόκειται για το είδος Trachipterus trachypterus (Ψάρι “Σπάθα” ή “Κορδέλα”). Σπάνιο βαθυπελαγικό είδος που ζει από τα  100 – 600 m. Τρέφεται με καλαμάρια και ψάρια των μεσόνερων. Κολυμπά με το κεφάλι ψηλά. Τα αυγά και οι προνύμφες βρίσκονται συχνά κοντά στην επιφάνεια.

Οι περισσότερες περιπτώσεις που πιάνονται αυτά τα ψάρια είναι επειδή αποπροσανατολίστηκαν ή παρασύρθηκαν από θαλάσσια ρεύματα και έφτασαν στην επιφάνεια καθώς είναι είδος που ζει σε μεγάλα βάθη.

Μπορεί λοιπόν ο κ. Χύμας όπως μάθαμε να πιστεύει ότι έπιασε μία σπάθα, όμως το μόνο κοινό με την σπάθα είναι το ασημί μακρόστενο σώμα του, αφού το στόμα και τα δόντια της σπάθας είναι χαρακτηριστικά.

Ένα αντίστοιχο ψάρι είχε ξεβραστεί στο λιμανάκι του Βούρκου στην Εύβοια όπου και ο Μπάμπης Μάντουκας το ανάρτησε στα social media.

Πηγή: https://www.trikalaidees.gr

Tags
Σπάνιο Είδος Σπάνιο Ψάρι χαρτόψαρο Trachipterus trachypterus [jetpack-related-posts]
Comodo SSL