Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Τρίτη Αποστολή «Σταγόνα Αγάπης στο Αιγαίο» για το 2014, Ταξίδι στην Τζιά µε τα Παιδικά Χωριά SOS

8 Οκτωβρίου, 2015

Τρίτη Αποστολή «Σταγόνα Αγάπης στο Αιγαίο» για το 2014, Ταξίδι στην Τζιά µε τα Παιδικά Χωριά SOS

Η Φυσιολατρική Λέσχη Φίλων Φουσκωτού Σκάφους «ΝΑΥΤΙΛΟΣ», διοργάνωσε την Κυριακή 06 Ιουλίου, ταξίδι µε φουσκωτά σκάφη στην Τζιά για τους µικρούς φίλους των παιδικών χωριών SOS της Βάρης. Η ∆ράση αυτή, έγινε για τρίτη συνεχόµενη χρονιά, µετά από αυτές του 2012 και του 2013 στον Πόρο και στη Μακρόνησσο αντίστοιχα.
Τελικά, τριάντα έξι (36) παιδιά και οι συνοδοί τους από τα Παιδικά Χωριά SOS συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής στο όρµο της Παλαιάς Φωκαίας στην Ανάβυσσο και επιβιβάστηκαν στα 12 φουσκωτά σκάφη της Φυσιολατρικής Λέσχης Φίλων Φουσκωτών Σκαφών «ΝΑΥΤΙΛΟΣ», για την εκδροµή.
Μαζί ήταν και δεκαπέντε (15) Μέλη του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ» µε τις οικογένειες τους καθώς και τέσσερεις φίλοι που συµµετείχαν εθελοντικά. Συνολικά, µία παρέα από ογδονταένα (81) άτοµα ξεκινήσαµε για το ετήσιο ταξίδι µας µε τα παιδιά, αφήνοντας το κόλπο της Αναβύσσου στις 10:45πµ µε προορισµό το Βρόσκοπο στην Τζιά.
Τα φουσκωτά ταξίδεψαν σε σχηµατισµό, µε ταχύτητες από 22 έως 28 knots. Ο καιρός ήταν αρκετά καλός και η κατάσταση της θάλασσας ελαφρώς κυµατώδης. Φτάσαµε στο Βρόσκοπο περίπου στις 11:30. Αφού ασφαλίσαµε τα σκάφη, άρχισε η αποβίβαση. Οι εθελοντές του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ»  ξεκίνησαν να προετοιµάζουν τα απαραίτητα για το µπάρµπεκιου, ενώ τα παιδιά διασκέδασαν το µπάνιο τους κάνοντας βουτιές από τα φουσκωτά στα καθαρά νερά της παραλίας, έπαιξαν ρακέτες και έκαναν ηλιοθεραπεία. Αργότερα όλοι δοκίµασαν τα εξαιρετικά αποτελέσµατα της οµάδας που ανέλαβε το ψήσιµο, ενώ οι γυναίκες του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ» ετοίµασαν τις σαλάτες και τραπέζι.
Η µεγάλη παρέα ανέλαβε τον καθαρισµό της παραλίας πριν την αναχώρηση, µαζεύοντας πλαστικά και κάθε λογής σκουπίδια που ξέχασαν οι προηγούµενοι επισκέπτες ή ξέβρασε η θάλασσα αφήνοντας την καθαρότερη από ότι την βρήκαµε.
Η θαλασσινή εξόρµηση τελείωσε αργά το απόγευµα, χαρίζοντας στους συµµετέχοντες ξέγνοιαστες στιγµές και πολλά χαµόγελα. Η επιστροφή µας στην Ανάβυσσο είχε προγραµατιστεί για τις 18:30µµ και η αποβίβαση των παιδιών από τα φουσκωτά είχε ολοκληρωθεί µέχρι τις  19:00µµ.
H εταιρεία Intertech S.A.-Panasonic, πρόσφερε τρείς ψηφιακές φωτογραφικές µηχανές panasonic, οι οποίες κληρώθηκαν κατά την διάρκεια της εκδροµής, σε τρία από τα παιδιά των Χωριών SOS.

Tags
Ναυτίλος Τζια
Comodo SSL