Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

ΨΑΡΕΜΑ SHORE JIGGING στο Ιόνιο - Λίτσα 24.300 gr

Ψάρεμα στο Ιόνιο με την τεχνική Shore Jigging. Οι Τόνι Κιόσοβ και Γιάννης Μακρής, θα βρεθούν σε μία απότομη ακτογραμμή της Κέρκυρας για να ψαρέψουν με την αγαπημένη τους τεχνική. Αυτό που θα ζήσουν, θα το θυμούνται για όλη τους τη ζωή, ένα ψάρεμα όπου θα πιάσουν ένα μεγάλο αρπακτικό της ακτογραμμής της μεσογείου! μία μεγάλη λίτσα (leerfish or Lichia amia) βάρους 24,300 κιλών θα πιαστεί στο πλάνο του Τόνι και μετά από μία επεισοδιακή μάχη θα καταφέρουν να την βγάλουν στα βράχια. Πλάνα που κόβουν την ανάσα, φρένα που παίρνουν φωτιά, μια συναρπαστική μάχη!

Ψάρια µε τα οποία θα βρεθεί αντιµέτωπος όποιος επιλέξει να ασχοληθεί µε τη συναρπαστική τεχνκή του shore jigging, είναι οι παλαµίδες και γενικότερα όλα τα τονοειδή, οι στήρες, οι ροφοί, τα µανάλια, οι συναγρίδες, οι µεγάλες λίτσες, τα γοφάρια, αλλά και πολλά ακόµη είδη µεγάλων αρπακτικών. Εποµένως, εύκολα µπορεί να συµπεράνει κάποιος ότι απαιτείται πολύ καλός εξοπλισµός, αφού κάθε εργαλείο κατώτερο των περιστάσεων κρίνεται ακατάλληλο και ανεπαρκές. Η χρήση µη ποιοτικού ή αταίριαστου εξοπλισµού (καλάµι-µηχανισµός-πλάνος) µπορεί να αποβεί µοιραία για την ακεραιότητα και την καλή λειτουργία του, αλλά και για την έκβαση του τελικού αποτελέσµατος του ψαρέµατός µας.

Η τεχνική του shore jigging, δηλαδή του jigging από τη στεριά, βρίσκει εφαρµογή κυρίως από την άνοιξη και µέχρι τους τελευταίους µήνες του φθινοπώρου. Αυτό συµβαίνει διότι µε απευθυνόµαστε σε ψάρια τα οποία πλησιάζουν τις ακτές κυρίως του καλοκαιρινούς µήνες, χωρίς βέβαια αυτό να σηµαίνει ότι κάποιος δε µπορεί να ψαρέψει µε την τεχνική του shore jigging και τους υπόλοιπους µήνες, µε τις πιθανότητες πάντως για κάποιο καλό ψάρι να είναι µειωµένες.

[jetpack-related-posts]
Comodo SSL