Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Το viral χταπόδι που έπιασε το σταυρό στα Θεοφάνεια (video)

5 Ιανουαρίου, 2018

Το viral χταπόδι που έπιασε το σταυρό στα Θεοφάνεια (video)

Μέρα που ‘ναι, ας θυμηθούμε το χταπόδι που έγινε viral πιάνοντας το σταυρό στην Άνω Μερά της Μυκόνου στα Θεοφάνεια! Το σκηνικό που θα παρακολουθήσετε στο βίντεο αφορά έναν σταυρό, έναν παπά και ένα χταπόδι, και συνέβη το 2013. Όταν ο παπάς ρίχνει το σταυρό στη θάλασσα και καθώς οι κολυμβητές ήταν έτοιμοι την βουτιά, ένα μεγάλο χταπόδι κάνει την εμφάνισή του και κερδίζει τις εντυπώσεις και τα δέκα λεπτά δημοσιότητας που του αναλογούν!

Προφανώς οι αντανακλάσεις του σταυρού, και η κίνηση που έδινε ο πάτερ, «τρέλανε» τα κυνηγετικά ένστικτα του χταποδιού και αψηφώντας τον κόσμο που βρισκόταν πάνω του στο ντόκο, όρμηξε και αγκάλιασε το σταυρό. Οι κάτοικοι, έκπληκτοι άρχισαν να φωνάζουν «χταπόδι, ένα χταπόδι» και φυσικά δεν έλειψαν και τα γέλια. Ο πάτερ μέσα σε λίγα λεπτά είχε γίνει ο καλύτερος ψαράς του νησιού και το βίντεο έγινε γρήγορα viral παίζοντας σε τηλεοπτικούς σταθμούς και ειδησεογραφικά site. Το γεγονός αυτό, θεωρήθηκε καλός οιωνός από τους κατοίκους του νησιού ιδιαίτερα για τους Ανωμερίτες!


Τα Θεοφάνεια
Μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Χριστιανοσύνης αποτελούν τα Θεοφάνεια, τα οποία εορτάζονται κάθε χρόνο στις 6 Ιανουαρίου. Βασική τελετουργία της ημέρας των Θεοφανείων είναι ο «αγιασμός των υδάτων» με τη κατάδυση (ρίψη) του Σταυρού κατά μίμηση της Βάπτισης του Θεανθρώπου. Στην ελληνική εθιμολογία όμως, ο εν λόγω Αγιασμός έχει και την έννοια του καθαρμού, του εξαγνισμού των ανθρώπων καθώς και της απαλλαγής του από την επήρεια των δαιμονίων. Το όνομα των Θεοφανείων προήλθε από τη φωνή του Θεού ακούστηκε στη Γη, προκύπτει δηλαδή από την φανέρωση των τριών προσώπων της Αγίας Τριάδας που συνέβη σύμφωνα με τρεις σχετικές ευαγγελικές περικοπές. Η εορτή των Θεοφανείων λέγεται επίσης και Επιφάνια και Φώτα ή Φωτά (ή Εορτή των Φώτων), καθώς όπως λέει στο τέλος το Απολυτίκιο της Εορτής, ήλθε ο Χριστός για να φωτίσει τον κόσμο, μπολιάζοντάς τον και πνευματικά δια του Βαπτίσματος και του Χρίσματος. Σε αυτή την εορτή γιορτάζουν τα ονόματα Φωτεινή, Φώτης (Φώτιος), Ουρανία, Ιορδάνης, Θεοφάνης και Θεοχάρης.

Tags
Χταπόδια Θεοφάνεια Χταπόδι [jetpack-related-posts]
Comodo SSL