Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Βόλος: Δύο ακυβέρνητα σκάφη στον Παγασητικό λόγω των ισχυρών ανέμων

2 Ιουλίου, 2021

Βόλος: Δύο ακυβέρνητα σκάφη στον Παγασητικό λόγω των ισχυρών ανέμων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, δύο σκάφη έμειναν ακυβέρνητα λόγω των ισχυρών ανέμων το απόγευμα του Σαββάτου στον Παγασητικό κόλπο.

Το πρώτο σκάφος, τύπου Catamaran και μήκους έξι μέτρων περίπου, ανατράπηκε στην περιοχή Λεφόκαστρου Δήμου Νοτίου Πηλίου Ν. Μαγνησίας με έναν επιβαίνοντα, ο οποίος δεν τραυματίσθηκε και είναι καλά στην υγεία του.

Το παρασυρόμενο σκάφος μεταφέρθηκε ασφαλώς στην ακτή περιοχής Πλατανιδίων Δ. Βόλου Ν με συνδρομή πλωτού σκάφους του Λιμεναρχείου και σκάφους Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Βόλου.

Επίσης, ακυβέρνητο έμεινε επαγγελματικό – τουριστικό ιστιοπλοϊκό σκάφος με επτά επιβαίνοντες Ρουμανικής υπηκοότητας. Το εν λόγω σκάφος έπλεε ακυβέρνητο ανοικτά της Γορίτσας στον Παγασητικό κόλπο, σε απόσταση δύο μιλίων από το Λιμάνι του Βόλου, μετά από πρόβλημα που παρουσίασε στο πηδάλιο του λόγω των ξαφνικών ισχυρών ανέμων.

Και στην περίπτωση αυτή δεν υπήρξε τραυματισμός, οι επιβάτες ήταν καλά στην υγεία τους, ενώ το σημείο είχαν προσεγγίσει προς συνδρομή πλωτό σκάφους του Λιμεναρχείου και σκάφος Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Βόλου.

Μετά από παρέμβαση εκπροσώπου της ιδιοκτήτριας εταιρίας το σκάφος με ιδία μέσα και τη μηχανή του σε λειτουργία κατέπλευσε και πρόσδεσε ασφαλώς στον λιμένα Βόλου, ενώ από το Λιμεναρχείο απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι προσκόμισης βεβαίωσης αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Από τα δύο συμβάντα δεν προκλήθηκε ρύπανση θαλασσίου περιβάλλοντος, ενώ διενεργείται προανάκριση.

Πηγή: magnesianews.gr

Tags
Βόλος Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου Ακυβερνησία Ιστιοφόρου Σκάφους
Comodo SSL