Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Βόλτα με σκάφος αναψυχής την εποχή του κορονοϊού...

21 Μαρτίου, 2020

Βόλτα με σκάφος αναψυχής την εποχή του κορονοϊού...

Αλαλούμ επικρατεί σχετικά με τις ΚΥΑ που αφορούν τον περιορισμό μετακινήσεων με σκάφη αναψυχής και πλοία.

Σήμερα το πρωί 21/3/20 στάλθηκε στα λιμεναρχεία όλης της χώρας η ΚΥΑ για τον προσωρινό περιορισμό μετακινήσεων επιβατών εντός της ελληνικής επικράτειας με πλοία και σκάφη κάθε τύπου προς περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού CΟVID-19.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Άρθρο Δεύτερο – 1. α) Από την 23.59 ώρα της 21ης Μαρτίου 2020 απαγορεύεται ο απόπλους και ο κατάπλους ιδιωτικών πλοίων αναψυχής και των επαγγελματικών τουριστικών πλοίων ανεξαρτήτως σημαίας στην ελληνική επικράτεια. Όσα από τα ανωτέρω πλοία βρίσκονται κατά το χρόνο έκδοσης της παρούσας απόφασης εν πλω εντός ελληνικής επικράτειας καταπλέουν σε ελληνικό λιμένα μέχρι την ανωτέρω ημέρα και ώρα.

β) Μετά την παρέλευση της ανωτέρω προθεσμίας, τα εν λόγω πλοία δύνανται να μετακινούνται εντός της ελληνικής επικράτειας κενά επιβατών στις ακόλουθες  περιπτώσεις.

i) έκτακτης ανάγκης και ανωτέρας βίας που αφορούν σε μηχανική βλάβη, ζημία, ακυβερνησία και λοιπές συναφείς και συναρτώμενες με την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος.

ii) μεθορμίσεων και δοκιμαστικών πλόων, σύμφωνα με τις εκάστοτε κείμενες διατάξεις και τις διαταγές των οικείων Λιμενικών Αρχών.

iii) εφοδιασμού των πλοίων και σκαφών με καύσιμα, νερό και τροφοεφόδια.

iv) καταπόπλων σε/από ναυπηγεία προς επισκευή και εκτέλεση λοιπών συναφών εργασιών. Μετά την περάτωση των ανωτέρω εργασιών, θα επιτρέπεται απόπλους για μεμονωμένο πλου κενό επιβατών, είτε στο λιμένα ελλιμενισμού του πλοίου, είτε σε έτερο λιμένα επιθυμίας του Πλοιάρχου αυτού.»

Διαβάστε όλη τη ΚΥΑ ΕΔΩ: https://www.boatfishing.gr/ekdothike-i-kya-gia-ton-prosorino-periorismo-metakiniseon-me-skafi-anapsychis-kai-ploia/

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κάθε λιμεναρχείο μεταφράζει διαφορετικά τι επιτρέπεται και τι όχι, ενώ δεκάδες είναι οι γνώμες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικά δικτύωσης σχετικά με το αν αφορά σκάφη πάνω ή κάτω από τα 7 μέτρα, αν αφορά το ψάρεμα ή την μεταφορά επιβατών, αν αφορά τις γλίστρες ή μόνο τα λιμάνια.

Σε κάθε περίπτωση, πριν ξεκινήσετε για οτιδήποτε μιλήστε με τα κατά τόπους λιμεναρχεία που έχουν και την ευθύνη τήρησης των οδηγιών.

Tags
Κορονοϊός Υπουργείο Ναυτιλίας Απαγόρευση Ναυσιπλοΐας
Comodo SSL