Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

ΒΟΡΕΙΟΣ ΕΥΒΟΪΚΟΣ: Συνελήφθησαν να ψαρεύουν με δυναμίτη

Μάρτιος 10, 2019

ΒΟΡΕΙΟΣ ΕΥΒΟΪΚΟΣ: Συνελήφθησαν να ψαρεύουν με δυναμίτη

Δύο ασυνείδητοι κάτοικοι Λάρυμνας ηλικίας 24 και 31 ετών συνελήφθησαν στον Βόρειο Ευβοϊκό την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου από την Ασφάλεια του Λιμεναρχείου Χαλκίδας. Δυστυχώς, παρότι το νεαρό της ηλικίας τους, ψάρευαν με τη χρήση δυναμίτιδας προκαλώντας τεράστια ζημιά στη θαλάσσια περιοχή του Βόρειου Ευβοϊκού.

Σε βάρος τους υπήρχαν καταγγελίες από επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη, τα οποία κινδύνευαν επανειλημμένα από το ωστικό κύμα των υποθαλάσσιων εκρήξεων.

Μέσα στο σκάφος και στο αυτοκίνητο των δύο συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες ζελατοδυναμίτιδας, πυροκροτητές και φιτίλια. Οι δύο δράστες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Λαμίας. Είναι δυσάρεστο ότι νέα παιδιά συνεχίζουν αυτή τη τεχνική που έχει καταστρέψει τους βυθούς παράκτια σε αρκετά μέρη της χώρας μας. Η ελπίδα ότι η κατάρα του δυναμίτη θα φύγει με την αποχώρηση των παλαιότερων γενιών φαίνεται είναι μάταιη…

Πηγή: egnomi.gr

Η Λάρυμνα έχει παράδοση στο δυναμίτη…

ProtoThema.gr | Άνοιξη 2017: Δύο συλλήψεις και δύο καταζητούνται

Συνολικά 15 κιλά δυναμίτιδας σε μασούρια και πυροκροτητές εντόπισαν οι λιμενικοί σε ελέγχους που έκαναν στην περιοχή της Λάρυμνας στη Φθιώτιδα. Συνέλαβαν δύο άτομα, ενώ άλλα δύο διέφυγαν και αναζητούνται. Οι λιμενικοί που είχαν πληροφορίες ότι στην περιοχή της Λάρυμνας γίνεται ευρύτατη χρήση δυναμίτιδας για ψάρεμα, εντόπισαν ένα αυτοκίνητο με ρυμουλκούμενο τρέιλερ που μετέφερε φουσκωτό ταχύπλοο.

Λίγο πριν μπει το σκάφος στη θάλασσα, διενήργησαν έλεγχο στο αυτοκίνητο και συνέλαβαν τον 43χρονο οδηγό και τον 37χρονο συνοδηγό του, καθώς εντόπισαν 10 κιλά δυναμίτιδας μέσα στο όχημα. Την ίδια στιγμή εντοπίστηκε ένα αγροτικό ΙΧ που επίσης είχε ρυμουλκούμενο τρέιλερ με ταχύπλοο φουσκωτό και άλλους δύο επιβάτες, οι οποίοι όταν είδαν τους ελέγχους του Λιμενικού ανέπτυξαν ταχύτητα και διέφυγαν.

Αμέσως άρχισε καταδίωξη και τελικά οι δύο επιβαίνοντες -οδηγός και συνοδηγός- εγκατέλειψαν το όχημα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, ο οδηγός την ώρα που προσπαθούσε να φύγει πέταξε μια σακούλα νάιλον μέσα στην οποία βρισκόταν περίπου 5 κιλά δυναμίτιδας. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων τραυματίστηκε ένας λιμενικός του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου της Χαλκίδας ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς, αλλά μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών αναχώρησε για το σπίτι του.

Σημειώνεται ότι στην ευρύτερη περιοχή της Μαλεσίνας και της Λάρυμνας ιδιαίτερα τις περιόδους πριν τη Μεγάλη Βδομάδα ή κατά τη διάρκειά της, σημειώνονται περιστατικά χρήσης δυναμίτιδας για ψάρεμα λόγω τη μεγάλης ζήτησης στην αγορά. Ήδη το Λιμενικό και η Αστυνομία αναζητά τους δύο που διέφυγαν εγκαταλείποντας το ΙΧ αυτοκίνητο ενώ οδηγούνται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της Λαμίας οι άλλοι δύο συλληφθέντες.

Tags
Βόρειος Ευβοϊκός Λιμεναρχείο Χαλκίδας Ψάρεμα με δυναμίτη
Comodo SSL