Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Βούλιαξε γιοτ στο Πέραμα - Πως συνέβη το περιστατικό

9 Μαρτίου, 2020

Βούλιαξε γιοτ στο Πέραμα - Πως συνέβη το περιστατικό

Το πλοίο ήταν ημιβυθισμένο με κλίση περίπου 45 μοιρών, η οποία προκλήθηκε κατά τη διάρκεια ανέλκυσης του από τη θάλασσα.

Το περιστατικό έγινε χτες το μεσημέρι και σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Υπουργείου Ναυτιλίας:

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για ανατροπή πλοίου σε ναυπηγείο περιοχής δικαιοδοσίας του.

Άμεσα προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, μετέβη στο σημείο και διαπίστωσε ότι το Θ/Γ πλοίο ”NOURAH OF RIYAD” σημαίας Cayman Islands ήταν ημιβυθισμένο με κλίση περίπου 45 μοιρών, η οποία προκλήθηκε κατά τη διάρκεια ανέλκυσης του από τη θάλασσα στο χερσαίο χώρο του ανωτέρω ναυπηγείου, ενώ δώδεκα (12) μέλη του πληρώματος εγκατέλειψαν το σκάφος και έφτασαν ασφαλείς με ιδία μέσα στο χερσαίο χώρο παρακείμενου ναυπηγείου.

Από το περιστατικό προκλήθηκαν υλικές ζημιές στις εγκαταστάσεις του παρακείμενου ναυπηγείου, καθώς και στον εξοπλισμό ικριωμάτων του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους ”LAMADIN” Ν.Π. 11646, που βρισκόταν ανελκυσμένο στο χερσαίο χώρο του, ενώ δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση .

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση τυχόν θαλάσσιας ρύπανσης και ανατέθηκε σε ιδιωτική εταιρεία, η διενέργεια των εργασιών αντιρρύπανσης καθώς και ανέλκυσης/επανάπλευσης του σκάφους.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση,  απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”NOURAH OF RIYAD”, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Tags
Θαλάσσιο Ατύχημα Πέραμα Βυθίστηκε Σκάφος [jetpack-related-posts]
Comodo SSL